Přídavky od státu

• (neregistrovaný)

4. 1. 2010 8:18

Dobrý den a vše nejlepší v Novém roce.

Prosím může mi někdo poradit o co všechno můžeme s manželem požádat náš štědrý stát a co vše musíme zařídit?
    Já jsem na nemocenské a 27.1. nastupuji na MD.
    Manžel je bez práce a do prosince dostával (10. ledna ještě dostane za procinec) podporu v nezaměstnanosti od ÚP. Práci zatím žádnou nenešel. Nikdy jsme o nic nežádali, proto Vás žádám o rady.
    Díky moc Jiřina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 1. 2010 9:02

Maxx (neregistrovaný)

Re: přídavky od státu
      Mě napadá - po narození dítěte - porodné a přídavek na dítě (ten dostanete podle příjmů za rok 2008). Vše se vyřizuje na kontaktním místě Úřadu práce pro státní sociální podporu. Vše až s rodným listem dítěte.

• 4. 1. 2010 9:21

jiřina (neregistrovaný)

Ještě jsem zapoměla (nevím jak se to mohlo stát) máme už dvě děti 2 a 4 roky.

• 4. 1. 2010 9:25

Maxx (neregistrovaný)

Přídavek na dítě můžete žádat podle příjmů už na stávající dvě děti. Po narození i na to třetí. Najděte si kalkulačku, jestli splňujete za rok 2008 limit pro přiznání této dávky.
      Nepíšete, jestli pobíráte na dítě rodičovský příspěvek na dvouleté dítě, jestli budete pobírat peněžitou pomoc v mateřství apod.

• 4. 1. 2010 14:52

mae (neregistrovaný)

Myslím, že budete mít nárok také na státní sociální podporu. Vyřídíte na stejném místě jako přídavky na děti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).