Re: přeprava do 3.země
dobrý den, já se domnívám, že by osvobození mělo platit....protože ta přeprava je součástí toho vývozu a domívám se, že je jedno, zda fakturujete pouze tuzemský úsek. Řešila jsem něco podobného jen v EU. přeprava byla po ČR...do různých skladů....kde zboží pouze čekalo, až se naplní celý vlak, který potom zboží odveze do EU. Domnívám se, že mohu použít pa.10 odst.2 písm a) starého zákona. Přperva po ČR byla součástí přepravy, která potom končila v EU. Zboží skončilo v EU, v ČR nezůstalo. Mám výše trošku podobný dotaz. Mě mate nový par. 10 písmeno k). (mě se ve výše popsaném dotazu jednalo o přepravu po ČR....pro osobu povinnou k dani, která má sídlo ve 3.zemi) Domnívala jsem se, že dle nového zákona přechýlím na plátce ze 3.země, ale tohl písmeno mi to vyvrací. Ve vašem případě bych po školení byla také zmatená....já myslím, že je to osvobozeno.Pakliže máte důkazní prostředky, že zboží nezůstalo v ČR, ale pokračovalo dál mimo EU...
Kdo dělal to školení?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 1. 2010 10:45
po prosincovém školení DPH jsem trochu zmatena - doposud jsem si myslela, že přeprava zboží je u přepravce osvobozena pokud je vázána na vývoz §69: Př. z Brna na Ukrajinu a fakturujeme českému plátci jen český úsek, ale zboží dále pokračuje na ukrajinu..přednášející tvrdil, že když to nedovezeme až na ukrajinu, tak pro nás osvobození neplatí a to loni i letos ...Jaký máte názor ?