Re: Výpočet nemocenské
tak že od 4.12. 2009 je 3 dny - to 6.12.09 bez koruny, od 7.12.09
do 17.12.09 má náhradu ve výši 60 % VZ, a od 18.12.2009 mu platí OSSZ nemocenskou.
Z náhrady a výdělku lze odváďě, ale musí být splněna podmínka životního nesraž. minima. Dále je pak už na OSSZ zda bude něco posílat na výživné. Já jim ofotim výměr, a pak odešlu. Záleží na tom, zda se jedná o dlouhodobě nemocného, jinak to nemá cenu.
Na výpočet nemocenské se podívejte na web a nebo přímo do diskuze. Tam se počítá vyměřovací základ ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 1. 2010 17:06
Dobrý den,
mám zaměstnance, který je na neschopence od 4.12.2009. Za první 3 dny měl 26 hodin, takže hrubá mzda bude 2600,- Kč. Z této částky odvedu 4,5 a 6,5% a zálohu na daň (pokud se nemýlím). Z nemocenské se nic neodvádí. Jde mi o to, že nedosáhne tedy minimální mzdu a to každý měsíc z jeho mzdy odvádím 4000,- Kč výživné a pak ještě exekuci. Mohu to výživné strhnout z té jeho nemocenské za 14 dní?
A ještě to důležitější - jak tu nemocenskou vypočítat? Sečtu hrubé mzdy (vyměřovací základ pro pojistné) za předcházející čtvrtletí tzn. 7.-9. měsíc, vydělím ho odpracovanými hodinami nebo dny (?) a pak?
Prosím, poraďte...
Děkuji, Petra