Re: DPČ do 68tis.- sleva na podpl. i man
Daňové přiznání podávat nemusíte, pokud nemáte zároveň ještě jiný zdanitelný příjem. Slevu uplatníte u t DPČ, odečte vám ji zaměstnavatel. Ano, a pokud to nebude více než 68 tis ročně (tedy vycházím ze současných zákonů, co bude za rok - kdo ví....), manžel si za vás uplatní ještě slevu. Tyto slevy nekolidují.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 1. 2010 17:41
Prosím o radu, co šlo jsem nastudovala, ale tohle mám nějak zamotené, jsem na rodičovské dovolené, zaměstnavate mi nabídl přivýdělek formou DPČ, jedná se o jinou práci než co mám smlouvu, výdělek bude cca 6000 hrubého, když podepíšu prohlášení, tak mi kromě soc. a zdr. poj., uplatní slevu na poplatníka a daň bude asi nulová. Musím podat daň. přiznání nebo mi to vyúčtují v práci? A ještě jestli to chápu, tak když ten příjem bude do 68tis. tak si ještě manžel ve svém přiznání uplatní slevu na manželku .... nekolidují nějak ty dvě slevy? díky moc