Stavební firma - dph

• (neregistrovaný)

4. 1. 2010 23:36

Prosím-stavební firma má od roku 2009 smlouvy na akce pro rok 2010. Na smlouvách je uvedeno 9% DPH (převážně BD) Rozumím tomu dobře, že od roku 2010 budeme fakturovat s 10% DPH aniž by to bylo ve smlouvě? Máme udělat dodatek smlouvy? Dále pokud již máme část zakázek vyfakturováno v roce 09 s 9 %, tak v roce 2010 budeme dofakturovávat s 10% bez ohledu na smlouvu z roku 2009? Moc děkuji
    Minda

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2010 0:29

karel2 (neregistrovaný)

Re: stavební firma - dph
      Toto se jiz resilo pri prechodu z 5% na 9%. Svym klientum jsem radil, at do smluv davaji cena bez dph + platna sazba dane. Vim ze u BD je v tom problem, protoze je zajima konecna cena. oni si na zadne DPH nehrajou. pokud se jim to ale vysvetli, tak problem byl zatim od te doby jen s jednim BD, ktery smlouvu nechtel podepsat. Byl jsem poucen od pravnika, ze cena sjednana je cena konecna. Me take nezajima kdyz prijdu do kramu jestli rohlik za 2,- je s 9% nebo s 10%. To ze stavebni firma si do smlouvy napise, tj. 2.000.000,- + 180.000,- 9% DPH celkem 2.180.000,- mi nic jako neplatci dph a konecnemu spotrebiteli nerika. pro me je dulezite 2.180.000,-. pravnik mi rekl. ze u soudu by to vysoudil. ale znate to. co pravik to nazor. ja byt na strane BD tak proste po vas jdu a zaplatim jen 2.180.000 a budu si joooo hlidat viceprace aby jste si tam to 1% nedobrali jinak. byt na strane stavebnika tak jednak uz tam davno mam to co jsem psal na zacatku a kdyz ne. tak pekne jednam s BD a snazim se je presvedcit na dodatek ke smlouve.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).