Re: Jak se ohlásí kontrola z FÚ?
Telefonem se ohlásit mohou, mohou dokonce přijít i bez předchozího upozornění, ale to je tak všechno.
Nebude to mít s kým zahájit - takže přijde úplně zbytečně. Zahájit totiž může opravdu jen s likvidátorem, nebo osobou kterou likvidátor pověří plnou mocí k zastupování.
A na tom kdy jí dáte doklady se můžete domluvit až při zahájení.
To, že je máte 250 km daleko je ovšem váš problém, ne paní z úřadu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 1. 2010 11:20
Dnes mi volala paní z FÚ, že chce přijít v pátek na kontrolu firmy, která ukončila likvidaci a žádá FÚ o udělení souhlasu s výmazem z OR. Jenže mám problém, že všechny doklady už jsou v archivu, který je 250 km daleko, takže si všechno necháváme zaslat poštou. Ale paní se to vůbec nelíbí, kroutí hlavou, proč to máme tak daleko a je vůbec taková nepříjemná. Také chce podepsat zahájení kontroly od likvidátora, ten je ale 2 týdny mimo ČR. Tak se ptám, zda kontrola může přijít jen tak na zavolání, zda to nemusí nějak oficiálně oznámit? Co když prostě zavolá, že přijde např. příští středu a já nebudu mít doklady? Hrozí nějaká pokuta? Díky za info.