Re: prodej skladových zásob a jejich zda
pokud je prodá ještě v době podnikání, vystaví fakturu a při skončení podnikání , zvedne základ daně o tuto pohledávku. V daňovém přiznání se tato pohledávka objeví v tabulce E. Úpravy podle §5,a 23 zákona. I když je prodá po ukončení podnikání bude muset tyto zásoby dodanit. To , že je dostane zaplacené formou splátek nemá vliv na DPFO.
děkuji přesně jak píšete prodá je v době podnikání a potom teprve ukončí svou činnost, takže je to klasická pohledávka do daňového přiznání, ještě mám jeden dotaz, když dělá inventuru skladu a prodejny tak je toho hrozně moc, musí vystavit fakturu novému majiteli do podrobna rozepsanou položku po položce i s rozpisem dph, nebo stačí když dph udělá poměrem dle přiznání k dph za celý rok a přiloží seznam zásob jako přílohu?
fakturu vystaví na základě přílohy s tím, že na faktuře bude uvedený základ daně a daň na výstupu. Na příloze nemusí být uvedeny položky v cenách s DPH, ale musí být jednotlivě rozepsány název , měrná jednotka , množství, cena .....atd.
>>>>Dobrý den, osvč končí s podnikáním a chce prodat
>>>>skladové zásoby, prodá je v nákupních cenách . Jak je
>>>>to se
>>>>zdaněním v daňovém přiznání, když nový majitel bude
>>>>splácet tyto zásoby na základě smlouvy měsíčně?
>>>pokud je prodá ještě v době podnikání, vystaví
>>>fakturu
>>>a při skončení podnikání , zvedne základ daně o tuto
>>>pohledávku. V daňovém přiznání se tato pohledávka
>>>objeví v tabulce E. Úpravy podle §5,a 23 zákona. I
>>>když je
>>>prodá po ukončení podnikání bude muset tyto zásoby
>>>dodanit. To , že je dostane zaplacené formou splátek
>>>
>>>nemá vliv na DPFO.
>>
>>děkuji přesně jak píšete prodá je v době podnikání a
>>potom teprve ukončí svou činnost, takže je to
>>klasická
>>pohledávka do daňového přiznání, ještě mám jeden
>>dotaz, když dělá inventuru skladu a prodejny tak je
>>toho
>>hrozně moc, musí vystavit fakturu novému majiteli do
>>podrobna rozepsanou položku po položce i s rozpisem
>>dph,
>>nebo stačí když dph udělá poměrem dle přiznání k dph
>>za celý rok a přiloží seznam zásob jako přílohu?
>
>fakturu vystaví na základě přílohy s tím, že na
>faktuře bude uvedený základ daně a daň na výstupu. Na
>příloze nemusí být uvedeny položky v cenách s DPH, ale
>musí být jednotlivě rozepsány název , měrná jednotka ,
>množství, cena .....atd.
to samozřejmě na inventurním seznamu je, podle toho bude vystavovat fakturu , to bude podklad k fakturaci
když tak o tom víte , ještě se vás zeptám jak má zjistit zůstatkovou cenu majetku, když se žádný neodepisoval, je to všechno drobný majetek, jedná se o chladící vitríny, mrazáky, jak určí zůstatkovou cenu aby to také prodal následujícímu majiteli, když on to chce?
dobrý den, dovolím si vstoupit do Vaší diskuse s drobným dotazem. Mám podobný problém. Jedná se mi o sportovce, který ukončuje k 31.12.2009 smlouvu s hokejovým klubem. Také mu ale nějaké peníze ještě dluží a vyplatí mu je až v průběhu roku 2010. Výdaje uplatňuje paušálem. Takže má příjmy např. 100 000, výdaje dám procentem (nyní je 60%)-takže 60 000. ZD je tedy 40 000. Dluží mu ještě 50 000, tuto částku uvedu do té tabulky E a tím se mi tedy zvyšuje ZD na 90 000. Jak to bude s přehledem na PSSZ a VZP, do kolonky příjmy dám 150000 a výdaje 60 000, aby mi vyšel stejný rozdíl mezi příjmy a výdaji - tedy ZD??? Co by se ale stalo, kdyby mu již tyto peníze nezaplatili??? Moc bych byla ráda za radu. Dnes mi totiž na VZP řekli, ať to u nich ukončím až k 31.1.2010 (zaplatit zálohu) a pak ty příjmy, které by byly zaplaceny, by se přiznaly do činnosti za leden. Na dotaz, zda by nevadilo, že by ukončení na FÚ bylo k 31.12.2009 a na VZP k 31.1.2010, mi bylo řečeno, že je to jedno. Ale mě se to nezdá. Je mi jasné, že ty pohledávky v DAp zdaním, nevím, ale zda je to stejné i vzp a PSSZ při ukončení činnosti, zda také tyto pohledávky přiznávám do příjmů. Moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 1. 2010 12:44
Dobrý den, osvč končí s podnikáním a chce prodat skladové zásoby, prodá je v nákupních cenách . Jak je to se zdaněním v daňovém přiznání, když nový majitel bude splácet tyto zásoby na základě smlouvy měsíčně???