Re: Prohlášení poplatníka
Já pro jistotu volám účetní z bývalého zaměstnání.Pokud byl na ÚP tak mohl podepsat rovněž prohlášení ,když si teď mohou vydělávat při evidenci,proto je jednodušší pokud sami nevědí,dát jim slevu až od náslledujícího měsíce.Sice za chybnou informaci odpovídají oni,ale opravy pak stejně děláte vy. Jo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
5. 1. 2010 14:27
Prosím může mi někdo poradit? Zaměstnanec nastoupil 14.12., podepsal daňové prohlášení. Vždycky jsem se jistila tím, že pokud přinesl zápočtový list, abych viděla, že skončení starého a počátek nového zaměstnání na sebe navazuje nebo pokud přinesl potvrzení, že byl v evidenci úřadu práce do doby nástupu k nám, tak jsem slevu na poplatníka uznala. Pokud nepřinesl ani jedno, tak jsem slevu uznala až od dalšího měsíce. Postupovala jsem správně? Lidé totiž mnohdy nevědí, k čemu vlastně prohlášení podepisují.