Re: Důchodkyně na dohodu
V případě,že jste měla příjem od jednoho zaměstnavatele nebo postupně id více zaměstnavatelů ,požádejte o roční zúčtování posledního zaměstnavatele. Toto platí za předpokladu,že jste podepsala prohlášení poplatníka a byla vám sražena záloha na daň.
V případě,že jste nepodepsala prohlášení poplatníka a Váše měsíční mzda byla nižšší jak 5000 Kč,potom Vám byla sražena srážková daň a ta je konečná.
V případě,že jste měla příjem současně od více zaměstnavatelů,jste povinna podat daňové přiznání.
Re: Důchodkyně na dohodu
Pokud jste měla jen 1 zam-tele a nemáte ze zákona jiný příjem, ze kterého jste povinna podat daň.př., pak máte 2 možnosti.
1. Podepsat u tohoto zam-tele do 15.2.2010 dodatečně daň.prohl. a zároveň požádat o RZD tohto zam-tele. Přeplatek na dani by Vám vyplatil zam-tel (s FÚ si srovná sám).
2. Od tohoto zam-tele si vyžádat potvrz. o zdanitelných příjmech a podat daň. př. na FÚ ve svém bydlišti. Přeplatek Vám přijde od FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 1. 2010 10:30
Dobrý den,
chci se zeptat, je mi 65, pobírám starobní důchod, na dohodu o provedení práce jsem si v loňském roce vydělala 35.000.--Kč. Jsem povinna podávat daňové přiznání za rok 2009, nebo jaká je roční výše, kterou si mohu vydělat bez toho abych musela podávat daňové přiznání??? Velmi děkuji za odpověď, nějak se už v tom nevyznám.