Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 1. 2010 21:14
Ještě jednou moc prosím, nebo prosím poraďte kde se mám obrátit pro radu :-) Daňový poradce, nebo přímo na Fú?
Děkuji , přeji hezky večer
Dobrý den, prosím o radu mzdové účetní. V roce 2008 bylo vyplaceno: přeplatek na roč zúčt. záloh 12 600 z(tedy za rok 2007 Kč ) toto jsme si v průběhu roku odečítali (neodváděli na Fú), neodečetli jsme to však celé a překlenul se nám přeplatek ještě do roku 2009 kde byl odečten v průběhu ledna a to byla částka 702,- Kč. Za rok 2008 byl přelatek 7000 vyplacen ve mzdě a zase jsme nic neodváděli na Fú asi do července2009, pak byl vyčerpán a odvádíme poctivě zálohy. Nyní je na tiskopisu na přední straně uveden přeplatek 7000 a ten je také v sl.5 měsíčně odečítán, ale mám tam i těch 702,- Kč z předchozího roku. Takže mi nesouhlasí na přední straně částka vráceného přeplatku z konečnou částkou ve sl. 5. :-) o těch 702 kč. Chci se zeptat kde mám uvést , že jde ještě o vyúčtování přeplatku z roku 2008? Snad je to alespoň trochu srozumitelně napsáno.
Předem děkuji za všechny odpovědi a přeji v roce 2010 všem všechno nejlepší.