Re: Poradí někdo?
Co je to zas za novinku ?? Normálním zaměstnancům taky dáváte dovolenou na svátek ? Má nárok na proplacení svátků.
§ 219
2) Připadne-li v době dovolené zaměstnance svátek na den, který je jinak jeho obvyklým pracovním dnem, nezapočítává se mu do dovolené.
Dostane zaplacenu dovolenou, ale tato dovolená se mu neodečte z celkového nároku. Vy přerušujete čerpání dovolené a platíte náhradu za svátky jako by mu ušla mzda v důsledku svátku? Dovolenou přerušuje pouze nemoc, nebo podle vás i svátek?
Ještě doplním , něco jiného by bylo pokud by v žádosti o čerpání dovolené byla dovolená rozdělena svátky tedy např. žádost o čerpání dovolené od 21.12.- 23.12. a následně od 28.12.-31.12., tam by podle mne náležela náhrada za svátek.V případě žádosti o dovolenou od 21.12.- 31.12, platí podle mne varianta podle § 219.
Prosím vás, který blázen by si vypisoval dovolenou tak, aby v ní byl svátek ? Samozřejmě, že vždy je žádost o čerpání dovolené např. jak píšete 21.12.-23.12. a další žádost od 28.12. až 31.12. atd.
Dokonce pokud přechází dovolená z jednoho měsíce do druhého, vypisujeme žádanky o dovolenou na každý měsíc zvlášť. Nikde není stanoveno, že by žádost o čerpání dovolené musela být v jednom kuse. To byste klidně tu maminu připravila o náhradu za svátek ??
Re: Svátky byly 3 dny
No příklad má 10 dní dovolené.Bude ji čerpat od 15.12. do 23.12. tj. 7 dní, potom dostane náhradu za 3 dny svátků (24.až 26.) potom zbývající dny dovolené od 29.12.do 31.12. Čili při 10 dnech dovolené dostane zaplaceno 10 dnů dovolené + 3 dny svátky. Podle vás by dostala jen 10 dní ? Nebo pak nechápu jak jste to počítala ?
Ono totiž ta chyba možná bylo, že se jí proplatily, jak paní píše 2 dny svátků, ale ony měly být 3 dny.
Re: omluva- byly 2
od
>>>>>>21.12.- 31.12, platí podle mne varianta podle § 219.
>>>>>
>>>>>Prosím vás, který blázen by si vypisoval dovolenou
>>>>>tak, aby v ní byl svátek ? Samozřejmě, že vždy je
>>>>>žádost
>>>>>o čerpání dovolené např. jak píšete 21.12.-23.12. a
>>>>>další žádost od 28.12. až 31.12. atd.
>>>>>Dokonce pokud přechází dovolená z jednoho měsíce do
>>>>>druhého, vypisujeme žádanky o dovolenou na každý
>>>>>měsíc
>>>>>zvlášť. Nikde není stanoveno, že by žádost o čerpání
>>>>>dovolené musela být v jednom kuse. To byste klidně tu
>>>>>maminu připravila o náhradu za svátek ??
>>>>
>>>>O co bych ji podle vás připravila? A můžete mi
>>>>vysvětlit jaký je rozdíl v Kč za dva dny náhrady za
>>>>dovolenou a dva dny náhrady za svátek? Oboje je 2 x
>>>>náhrada
>>>
>>>No příklad má 10 dní dovolené.Bude ji čerpat od
>>>15.12.
>>>do 23.12. tj. 7 dní, potom dostane náhradu za 3 dny
>>>svátků (24.až 26.) potom zbývající dny dovolené od
>>>29.12.do 31.12. Čili při 10 dnech dovolené dostane
>>>zaplaceno 10 dnů dovolené + 3 dny svátky. Podle vás
>>>by
>>>dostala
>>>jen 10 dní ? Nebo pak nechápu jak jste to počítala ?
>>>
>>>Ono totiž ta chyba možná bylo, že se jí proplatily,
>>>jak paní píše 2 dny svátků, ale ony měly být 3 dny.
>>
>>Omlouvám se, teď jsem si všimla, že jsem chytla
>>plánovací kalendář roku 2008 místo 2009. Takže svátky
>>byly
>>opravdu 2. Takže tím to nebylo. Ale princip je myslím
>>stejný.
>
>když požádala o čerpání dovolené od 18.12. - 31.12.
>tak zaplatím 10 dnů dovolené, ale z nároku odečtu jenom
>8 dnů ( §219 ZP), když by požádala o čerpání 18.- 23.
>a následně o 28.- 31. zaplatím
>8 dnů dovolené a 2 dny náhradu za svátek
Ano, to máte pravdu, já jsem to vaše první vyjádření pochopila špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 1. 2010 10:44
Zaměstnankyně čerpala do 17.12. mateřskou dovolenou a hned v návaznosti od 18.12. do 31.12. zažádala o čerpání řádné dovolené. Po výpočtu mzdy se jí proplatily 2 dny svátků (hodin.mzda), ale v kontrole mě to upozorňuje na chybu. Poradíte mně, jak to je správně?