Re: Jakou cenu mám určit?Vedení účetn-s.
Do obchodování s Angolou by se mi taky nechtělo :-((
Musíte si to trošku propočítat.
Uvedená FAP - já bych u ní účtovala za jeden řádek. Jedna položka na bankovním výpisu - taky jedna položka. Já ještě dávám příplatek, pokud vydané faktury musím vystavovat já. (Většinou si klienti vystavují FAV sami a já účtuji pouze o pohledávce.)
Rozdílnou sazbu za položku mají plátci a nepláci DPH. (plátci nepřiplácejí za sestavení daň. přiznání.)
Uf, děkuji moc, taky jak říkám se mi do toho vůbec nechce:-(
Jinak ten řádek, tím myslíte jeden zápis?
Čili 518/321-např.?
A kolik se v průměru za ten zápis účtuje, když je to plátce, tak budou zápisy např.2, tzn.
518/321
343/321
takže např 20,-Kč za každý zápis?
Vůbec nevím, v jakém rozmezí se mám pohybovat...
Nicki
FAP 518/321 a 343/321 já beru jako jeden, DPH zohledněno v ceně tohoto zápisu.
Ano, cca 20 Kč za zápis pro plátce DPH.
Tak vám opravdu hooodně děkuji, snad se postupně zorientuji. Když by byly pokladní doklady a dám je např. 1x za měsíc PHM a zcvaknu je, tak jich bude třeba 30, ale jeden zápis, jak potom účtovat toto? A vytvoření přiznání k DPH a k dani z příjmů si již potom asi neúčtujete, že?
Nicki
Na souhrné doklady mám taky "položku" v ceníku. Jeden zápis 5../221 + podle toho, kolik jich sčítám. (to dá taky práci)
Podle předchozích období má klient stanoven měsíční paušál, pokud se moooc neochyluje, tak zůstává stejný celý rok. Účtuji si 13 měsíců (ten 13. je za přiznání, veškeré roční výkazy apod.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 1. 2010 13:13
DObrý den, moc prosím o vaše názory, dělám účetnictví firmě mého manžela(s.r.o.) a nyní mě požádal známý, zda bych mu nemohla účetnictví taky vést. Popravdě řečeno, se mi moc nechtělo, ale nakonec jsem podlehla:-(
Vůbec ale netuším, podle jakého ceníku se mám řídit, on má 2 firmy (s.r.o.), účtuje FAP, FAV, pokladnu, banku a obchoduje s Angolou.
Jak bych si to měla účtovat?
Když např. vezmu jednu FAP, kolik za ní, budou tam např. 2 zápisy, čili 518/321
343/321...děkuji moc, tápám
Nicki