Re: mzdové doklady - jak vedete?
Dobrý den,
vždy po zpracování mezd vytisknu a založím "výúčtování mezd", tj. soupis všech mezd, dále jednotlivé výplatní pásky, poklady pro vyúčtování stravenek, veškeré přehledy pro pojišťovny a OSSZ. Dále pak do účetních dokladů doklady o zaúčtování mezd a závazcích vůči zaměstnancům. A ještě přehled nepřítomností za daný měsíc.
Na konci roku akorát vytisknu mzdové listy všech zaměstnanců a založím a osobních složek, mzdové listy "dohodářů" zvlášť.
Pro FÚ nic zvlášť netisknu - vše je uvedeno v již zmíněném "vyúčtování mezd". úřay kontrolovány.
Určitě ani není na škodu vytisknout si pohyby na účtě 521 - Mzdové náklady.
V tomto bych raději doporučoval si udělat pořádek a vše založit, popřípadě podepsat soupis mezd a všechny přehledy pro ZP.
Přehledy pro ZP stačí poslat poštou, ale na OSSZ si vždy s přehledem raději zajdu a nechám si potvrdit kopii, že jsem přehled odevzdal na OSSZ.
Honza
Re: mzdové doklady - jak vedete?
Protože když pak jde někdo do důchodu tak se něco dohledává
a nyní jeden pán zjistil, že dělal v Olomouci pro jednu firmu 10 let
a nemůže nic dohledat.
Nezapomínejte každý rok předat zaměstnancům ELDP, které Vám podepisují 1y odešlete na OSSZ, 1x uchováte a 1x dáte zaměstnanci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 1. 2010 19:30
Prosím o typy, jak řadíte a evidujete různé doklady, co se týká mezd? Mám rozděleno na: 1) jednotliví zaměstnanci 2) OSSZ 3) ZP 4) FÚ. Co je důležité tisknout z programu a kam řadit, především pro kontroly na úřadech. Děkuji za typy z Vaší praxe. Dělám mzdy svým klientům, program mi vše vytiskne, ale v praxi "fyzické evidenci" mám jakýsi chaos.