Re: OSVČ přiznání - fakt nevím
Doplatkem mzdy si nejsem jistá - být vámi poptám se přímo na fú.... Podporu nezdaňujete, přivýdělek záleží na tom co to bylo, jestli Dohoda o provedení práce, tak se asi zdanovalo srážkovou daní 15% a už nemusíte uvádět v přiznání. Jesltli to ale nebyla srážková daň, tak zahrnete do přiznání.
jestli příjem manželky nepřesáhl 68 tis máte nárok na celou slevu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
8. 1. 2010 9:19
Zdravím Vás a prosím poraďte mi. V červenci jsem začal podnikat jako OSVČ (výdaje procentem).
V lednu mi FÚ doplatil nevyplacenou mzdu za zaměstnavatele který byl v konkurzu. Pak jsem byl nezaměstnaný na FÚ a v květnu a červnu jsem si přividělal po Kč 4000,- (daň 600,- čistého 3400). Příjmy za období podnikání cca 120 000,-.
a) Zdaňuji pouze tedy těch 120 000,-? Podpora a přivýdělek spadná nebo nespadá do přiznání? A ten doplatek mzdy ?
b) mohu si uplatnit celých 12 měsíců na manželku když jsem podnikatel jen 6 měsíců.
Děkuji .