nevíte někdo, jednatel na mě "tlačí"
>Dobrý den, prosím chtěli bychom sepsat s jedním naším
>zaměstnancem smlouvu o pronájmu reklamní plochy na
>jeho vlastním osobním automobilu. On toto vozidlo také
>občas používá pro služební cesty pro naši firmu (takže
>mu vyplácíme základní sazbu 3.90 a náhradu za PHM).
>Nechali bychom zhotovit polep na jeho auto a vypláceli
>bychom mu 6000(ročně, vždy na konci prosince
>konkrétního roku.) Prosím není v tom nějaký problém? Zhotovení
>polepu - byl by to daňový náklad firmy? Částka 6000/rok
>u zaměstnance - nepodléhala by dani z příjmu - pokud
>by zaměstnanec neměl žádné další příjmy....moc děkuji,
>zatím jsem nikde nenašla žádný "háček". (toto nám
>poradila jedna firma, že to takto má-ale mají sepsanou
>smlouvu podle Obch.zákoníku na reklamní činnost - což mi
>nepřijde úplně správné, proto jsme si mysleli, že
>smlouva na pronájem dle Obč.zákoníku by byla lepší-nemusí
>být ŽL.....) poradíte někdo? Moc děkuji
Re: nevíte někdo, jednatel na mě "tlačí"
přesně také si to tak myslím, zdanit jako ostatní příjem, ale v případě, že je to zaměstnanec (závislá činnost), tak tam je hranice 6000), v případě, že by měl příjem nad 6000, už mu nemohu udělat roční zúčtování daní a podá si DP, (par. 38 k, bod 5 písm.a). A s těmi příjmy do 20 000 - myslím, že 20 000 bylo, není teď 15000??? Mě spíš jde o to, jestli tam není nikde nějaký háček, že by to třeba nešlo takto provést. (ten vztah zaměstnanec, zaměstnavatel - cena obyklá by bya dodržena, to jsme se již dívali, kolik tak zhruba se ceny pohybují - byli bychom spíš pod cenou) Děkuji moc
Re: nevíte někdo, jednatel na mě "tlačí"
aha, tak jestli to dobře chápu, tak příležitostní příjem dle par 10 je osovobozen do 20 000 a pokud budu OSVČ a budu mít zdanitelné příjmy za rok do 15 000 nemusím podávat DAP . Omlouvám se, ale někdy to musím slyšet "polopatě". Moc děkuji za ochotu a trpělivost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 1. 2010 9:35
Dobrý den, prosím chtěli bychom sepsat s jedním naším zaměstnancem smlouvu o pronájmu reklamní plochy na jeho vlastním osobním automobilu. On toto vozidlo také občas používá pro služební cesty pro naši firmu (takže mu vyplácíme základní sazbu 3.90 a náhradu za PHM). Nechali bychom zhotovit polep na jeho auto a vypláceli bychom mu 6000(ročně, vždy na konci prosince konkrétního roku.) Prosím není v tom nějaký problém? Zhotovení polepu - byl by to daňový náklad firmy? Částka 6000/rok u zaměstnance - nepodléhala by dani z příjmu - pokud by zaměstnanec neměl žádné další příjmy....moc děkuji, zatím jsem nikde nenašla žádný "háček". (toto nám poradila jedna firma, že to takto má-ale mají sepsanou smlouvu podle Obch.zákoníku na reklamní činnost - což mi nepřijde úplně správné, proto jsme si mysleli, že smlouva na pronájem dle Obč.zákoníku by byla lepší-nemusí být ŽL.....) poradíte někdo? Moc děkuji