Vrácení SP?!?

• (neregistrovaný)

8. 1. 2010 12:20

Dobrý den,
    dnes na mě moje nadřízená přišla s myšlenkou, že v roce 2007 byl nějak špatně postaven zákon, nebo nedokonalá legislativa, nevím.. Prý je možné zažádat o vrácení plateb za SP... Prý nikde nebyl stanoven maximální vyměřovací základ a tak nebylo z čeho to spočíst. Moc nerozumím tomu, co po mě chce - nejspíš asi vyzískat ty peníze za odvedené SP.
    Prosím, můžete mi někdo říct, zda něco takového bylo, příp. mě odkázat na nějaký zákon či nařízení vlády?!?
    Mnohokrát děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2010 12:26

Kara (neregistrovaný)

Re: Vrácení SP?!?
      Pročtěte si tady příspěvky - od konce měsíce se tu o tom diskutuje.

• 8. 1. 2010 13:49

andula (neregistrovaný)

Cosi jsem také zaregistrovala, ale především včera ve zprávách říkali, že záleží na rozhodnutí soudu, takže zatím není nic schváleno....

• 9. 1. 2010 1:30

... (neregistrovaný)

Krajský soud rozhodl ve prospěch žalobce - plátce pojistného. Stát (OSSZ) podal kasační stížnost k NSS, který rozhodne s definitivní platností, ale pouze v tomto konkrétním případě (zřejmě v neprospěch státu). Tohoto případu si všimlo dalších cca 4500 firem a již si podalo žádost o vrácení cca 12 miliard. Stát hraje o to, že firmy, které platily dobrovolně, uznávají kontinuitu placení pojistného a právní nárok státu na výběr pojistného, tudíž v těchto případech stát ustojí právní spor. Uvidíme, kdyby soud rozhodoval striktně na základě právních předpisů, stát projede vše (nařízení vlády brát nelze, práva a povinnosti lze ukládat pouze zákonem).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).