Re: Vrácení SP?!?
Krajský soud rozhodl ve prospěch žalobce - plátce pojistného. Stát (OSSZ) podal kasační stížnost k NSS, který rozhodne s definitivní platností, ale pouze v tomto konkrétním případě (zřejmě v neprospěch státu). Tohoto případu si všimlo dalších cca 4500 firem a již si podalo žádost o vrácení cca 12 miliard. Stát hraje o to, že firmy, které platily dobrovolně, uznávají kontinuitu placení pojistného a právní nárok státu na výběr pojistného, tudíž v těchto případech stát ustojí právní spor. Uvidíme, kdyby soud rozhodoval striktně na základě právních předpisů, stát projede vše (nařízení vlády brát nelze, práva a povinnosti lze ukládat pouze zákonem).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 1. 2010 12:20
Dobrý den,
dnes na mě moje nadřízená přišla s myšlenkou, že v roce 2007 byl nějak špatně postaven zákon, nebo nedokonalá legislativa, nevím.. Prý je možné zažádat o vrácení plateb za SP... Prý nikde nebyl stanoven maximální vyměřovací základ a tak nebylo z čeho to spočíst. Moc nerozumím tomu, co po mě chce - nejspíš asi vyzískat ty peníze za odvedené SP.
Prosím, můžete mi někdo říct, zda něco takového bylo, příp. mě odkázat na nějaký zákon či nařízení vlády?!?
Mnohokrát děkuji.