Re: Zdanění zásob při přerušení podnikán
Co se týká daně - ano zdaníte. Není ale úplná pravda, že v přídapě dalšího prodeje těchto zásob už nedaníte. Pokud budou prodány za vyšší cenu než jste zdanila, daníte rozdíl mezi prodejní cenou a cenou zásob zahrnutou do základu daně při přerušení.
Co se týká ZP - z této úpravy neodvádíte ZP
Co se týká SP - od 1.1.2009 odvádíte SP
Nevím, kdy bylo přerušeno, ale pokud by podnikání bylo zahájeno do 31.3.2010, není třeba nic dodaňovat.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
8. 1. 2010 16:17
Jako OSVČ – neplátce DPH s jednoduchým účetnictvím, jsem přerušila podnikání a zbylo mi zboží za 250 tis. Kč, moje účetní tvrdí, že tyto neprodané zásoby musím zdanit jako zisk a zaplatit soc. a zdr. pojištění. A v případě, že opět začnu později podnikat nebudu již z těchto zdaněných zásob – v případě jejich prodeje platit daň, ani jiné poplatky. V případě, že má pravdu, jak budu v budoucnosti rozlišovat již zdaněné a nově nakoupené zásoby, když se bude jednat o totožné zboží? Děkuji za odpověď.