Re: Nedostatek práce & stres
pak je to na vás, ale pokud se vás týká i ten dotaz níže o páteři, kanceláři bez denního světla atd. tak já osobně bych šla pryč.
Tak tohle znám. Dělám účetní pro 2 firmy pro 1. podnikatele. Jedna firma byla v 2009 hodně utlumená a letos asi skončí. Jelikož jsem měla taky míň práce, dohodla jsem si zkrácení úvazku ze 7 na 6 hod (v každé 3 hod.). denně - v práci jsem totiž kolikrát jako Vy předstírala nějakou činnost, den byl nekonečnej a když jsem přišla domů, tak jsem nevěděla kam spíš skočit. Takže abych neměla takové hoňky doma s dětma, tak jsem šla na těch 6 hodin a teda i dolů s platem. Ale jsem vděčná za každý den, kdy mám práci - to hned rychleji uteče. Teď je naštěstí období, kdy máme my účetní pořád co řešit.
Nyní už šéf říkal že se mnou ukončí dohodou PP v té jedné firmě. Ale jelikož jsem po něm chtěla odstupné pro nadbytečnost - taky protože díky příjmu v druhé firmě nemám nárok na podporu a musím taky živit rodinu - tak jsme se zatím nedomluvili a zatím tam jsem. Ale vím že za chvíli půjdu a nejspíš si najdu práci na plnej úvazek a u něj skončím. Ale zatím jsem ráda že mám práci a hlavně peníze.
Být na vaším místě tak zatím setrvám a předstírám, protože asi teď budete těžko hledat práci. I když asi něco jiného je když já předstírám třeba nanejvíš denně 0,5 hod. kdy je šéf v kanclu, než vy, která musíte přestírat celý den před plnou kanceláří kolegů.
Nic jsem Vám sice neporadila, ale chtěla jsem Vám jen napsat, že nejste sama, že nás je takových víc.
Mějte se a držím palce, říkejte si, že za každou prosezenou minutu v práci Vám jdou penízky :-)))).
Tak to hlavu vzhůru.... taky jsem byla v téhle situaci rok a půl. V kanceláři nás bylo 10 účetních... všechny tvrdily, jak mají strašně moc práce, ale ve skutečnosti jsme se ani jedna nepřetrhla... Všechny jsme byly vytížené tak půlku pracovní doby. Mě to docela ničilo, protože kolegyně byly navíc hodně pomlouvačné a hodně se tam sledovalo, kdo co dělá a pak se donášelo... seděly jsme jedna vedle druhé, takže jsme si viděly pod ruce... na net se v podstatě taky nedalo jít... takže den se opravdu táhnul.
Dopadlo to tak, že jsem si našla něco jiného a teď jsem spokojená...Práce mám tak akorát :-)
PS: práci jsem si hledala v době, kdy začínala finanční krize a zadařilo se hned na druhém pohovoru :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 1. 2010 16:44
Prosím o radu: jsem ve firmě 2 a půl roku a nyní jsem v situaci, kdy práci mám hotovou za pár minut (10 minut), zbytek dne nemám vůbec co na práci - tato situace bude trvat i nadále. Buď o tom můžu informovat šéfa - což znamená propuštění pro nepotřebnost, nebo stále práci předstírat - což je úmorné, navíc těžké - v místnosti nás sedí hodně jsem všem na očích. Jak se v této situaci zachovat vzhledem k finanční krizi a nedostatku pracovních příležitostí? Děkuji.