Re: Fa za služby od 1.1.2010
Faktura bude bez DPH to ano. Nevím jestli mě pochopíte,ale sazba daně bude jaká? To plnění bude nezdanitelným plněním,plněním s 0% DPH nebo se mi to v přiznání objeví na dvou řádcích jako nárok i odpočet (+,-) a v konečném důsledku to bude také bez DPH.
Děkuji
Re: Fa za služby od 1.1.2010
Faktura bude v 0% vystavena odběrateli, vhodné je tam napsat odkaz na směrnici ES 2008/8/ES
Fakturu v účetnictví budete mít bez DPH tedy v 0%, nic už nebudete tzv. samovyměřovat, neodpočítáváte ani nezdaňujete z této faktury.
-------------
reversecharge znamená tzv. obrácené zdanění, tzn., že zdaní až přijemce služby v ES.
V původním zákoně to tak bylo u vyjmenovaných služeb a zdanění se tím přesouvalo na stranu příjemce služby
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
10. 1. 2010 10:41
Dobrý den,prosím o radu, vystavuji fa do EU za službu,která spadá do § 9 odst. 1. Podle starého zákona jsem použila systém reverscharge? Použiji ho i nyní dle zákona nového? Děkuji.