Re: osobní vklady a výběry-jednatel s.r.
a máte analytiku na každý jednotlivý vklad? Účtuji to také přes 365,ale souhrnně a při os.výběru nebo platbě z něj ukrajuju,ale nemám to na jednotlivé vklady zvlášť-vkládá několikrát do měsíce a vybírá několikrát týdně.Musí ty půjčky být úročené?
ano
Pokud byste to nechala jako výběry pro osobní potřebu jednatele,společníka mohlo by to být posouzeno
jako výplata podílu na zisku (pak byste neměla odvedenou srážkovou daň za výplatu podílu).
Popř. je třeba se konkretně podívat i na souvislost mzda a nepeněžní příjem.
ano
Pokud byste to nechala jako výběry pro osobní potřebu jednatele,společníka mohlo by to být posouzeno
jako výplata podílu na zisku (pak byste neměla odvedenou srážkovou daň za výplatu podílu).
Popř. je třeba se konkretně podívat i na souvislost mzda a nepeněžní příjem.
Mám také takové účetnictví. Pokud jsou částky menší, řešíme to přes pokladnu - samozřejmě s vědomím majitele. Zůstatek v pokladně mám vyšší než je skutečnost, ale to se bude řešit až vyplacením př. zisku. Funguje to několik let. Daňový poradce nic nenamítá.
Určitě to není to nejsprávnější řešení, ale nedovedu si představit, že bych každou částku řešila smlouvou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2010 17:48
Dobrý den,
jednatel a současně jediný majitel s.r.o. vybírá z účtu s.r.o. peníze pro své osobní potřeby, současně také na účet s.r.o vkládá své osobní peníze, prostě jak je potřeba, platí z účtu s.r.o. kartou své osobní nákupy. Jak účtovat? Kterýsi "daňový poradce" mi řekl, že musím na každý jeho jednotlivý vklad do firmy napsat smlouvu o půjčce a evidovat zvlášť a jeho výběry a osobní platby z těchto vkladů odepisovat jako úhradu těch jednotlivých půjček. Je to pravda,máte někdo zkušenost?