Re: nikdo neporadí?
>Prošla jsem historii, zkoušela se tady ptát a zatím
>bez odezvy, nerada bych udělala chybu.
>Musím proplatit dovolenou bývalým zaměstnancům
>(původně se měla převádět, ale z toho sešlo) V měsíci, kdy
>budu proplácet, mají podepsané prohl. již v jiné firmě.
>Takže do 5000 budou mít srážkovou daň, nad 5000,
>zálohově, je to tak?
>A jak s ročním zúčtováním? Mohu jim v nové firmě
>provést RZD, i když měli vlastně v jednom měsíci souběžné
>příjmy? Napadá mě, že něco podobného nastává, když
>zam. skončí a dostane ještě po nějaké době třeba
>doplatek prémií apod, snad to není vždy důvod, že si musí
>podat sám daň přiznání?
>Děkuji za rady.
Re: nikdo neporadí?
Pokud z toho budou mít srážkovou daň, tak ta je již konečná. Tyto příjmy se nezahrnují, takže může být provedeno zúčtování. Pokud bude daněno zálohově, musí si podat přiznání, protože jde o souběh příjmů daněných zálohovou daní. Takže na poslední větu odpovídám - ano, v takovém případě si musí podat přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 1. 2010 11:16
Prošla jsem historii, zkoušela se tady ptát a zatím bez odezvy, nerada bych udělala chybu.
Musím proplatit dovolenou bývalým zaměstnancům (původně se měla převádět, ale z toho sešlo) V měsíci, kdy budu proplácet, mají podepsané prohl. již v jiné firmě. Takže do 5000 budou mít srážkovou daň, nad 5000, zálohově, je to tak?
A jak s ročním zúčtováním? Mohu jim v nové firmě provést RZD, i když měli vlastně v jednom měsíci souběžné příjmy? Napadá mě, že něco podobného nastává, když zam. skončí a dostane ještě po nějaké době třeba doplatek prémií apod, snad to není vždy důvod, že si musí podat sám daň přiznání?
Děkuji za rady.