Re: Fa. na konci roku
manžel je zaměstnanec nebo OSVČ?
A pokud vedete, jak píšete, účetnictví, tak nerozhoduje, že faktura byla uhrazena až v roce 2010, ve výnosech roku 2009 ji máte, tak se nic neděje.
další fakturu bych nevystavovala, v případě kontroly by mohl být problém s jejím obhájením - je tam návaznost na sklady, rozpracovanou výrobu.....
ne je OSVČ asi jsem napsala špatně, svařuje + zemědělec, vedeme DE, sklady ani nic jiného nevedeme, na konci měsíce napíšeme fa. a je proplacena....ten pán jk u něho manžel dělá, tak říkal , že pokkud by se napsala byla by v pohledávkách...tak jsem se chtěla zeptat , aby něco nebylo špatně
Pokud vedete DE, tak to, že je faktura v pohledávkávh nehraje žádnou rolu. Jen pokud by manžel končil s podnikáním.
Už to bohužel nijak legálně neovlivníte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
11. 1. 2010 11:18
Dobrý den, potřebuji poradit!!!Nutně!!Vystavila jsem fa. v 12/2009 a byla splatná ještě téhož roku!!/ale penízky přišly až 6,1,2010/A jelikož chceme stavět a potřebujemem vyšší příjmy, chci se optat, zda by nějakým způsobem nešlo onu fa. převést do roku 2009.
Ještě jeden dotaz: manželův zaměstnavatel - zadavatel práce, / manžel je OSVČ/, mám může vypomoct, že by jsme vystavili fa., dali ji do pohledávek /tím by se základ zvýšil/a dál by jsem potřebovala poradit jak ji vést nebo spíše s ní nakládat v účetnictví.