Re: zdanění odstupného
Děkuji. Bude si dělat sám přiznání. Takže to potvrzení o zd. příjmech vyplním tak jak píšete. Ještě se zeptám pro jistotu - z odstupného se opravdu nepočítá superhrubá mzda, ale pouze se připočte k řádně vypočítané mzdě za poslední měsíc výplaty? Nezlobte se, ale teď jsem opravdu znejistěla. Žila jsem v jistotě jak jsem to správně vyřešila a ejhle.
Re: zdanění odstupného
Nemůžete počítat z odstupného superhrubou t.j. odvody za zaměstnavatele, když se z odstupného pojištění neplatí,jenom nevím, jak se vám to mohlo přihodit, vy počítáte mzdy ručně?
Protože jestli mzdy počítá program, tak by se to stát nemělo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 1. 2010 13:42
Dobrý den,
v červnu jsem pracovníkovi vyplatila odstupné. Neodváděla jsem SP ani ZP, zdanila jsem společně se mzdou, ale i z odstupného jsem vypočítala superhrubou mzdu. Teď mu dělám potvrzení o zdanitelných příjmech a zjišťuji, že jsem odstupné neměla danit superhrubou mzdou, ale pouze připočítat k superhrubé mzdě za červen z řádného příjmu. To znamená, že jsem mu srazila daň o 6.705,- Kč vyšší než měl mít. Co s tím mám dělat. Prosím poradťe.