Re: Účtování vrácení dotace?
Ještě jde o to, kdy tato dotace byla poskytnuta a kdy o ní bylo účtováno, od 1.1.2010 platí nové úč. standardy a jste povinni účtovat dle vyhlášky 410/2009 Sb., a ne 505/2002 Sb..
účet 348 zůstává zachován, místo účtu 691 se nyní používá 672
při obdržení dotace jste měli účtovat pouze o jejím přijetí, tedy banka a 348, následně, při jejím čerpání, dochází k proúčtování 348/691 (672) a to, co vám na účtu 348 zůstane jste povinni vrátit, tedy banka a 348
pokud jste loni zúčtovali vše do výnosů, je to špatně.... pokud ještě můžete opravit, pak ve výši 2000 Kč musíte snížit výnosy a navýšit předpis dotace a to, co vám na účtu 348 zůstane a jste povinni vrátit
Re: Účtování vrácení dotace?
Aha, jasně, mě se to motalo s celkovými dotacemi od KÚ,které jsou neměnné (pokud se tedy pouze během roku nezvýší) a na které si děláme předpis na celou částku. Moc děkuji jste zlatíčko,ještě nemáme uzávěrku hotovou,takže doklad změním :o) Je to za rok 2009,takže na účet 691 a účet 672 jdu prostudovat,to je pro mě taky novinka (byla jsem na rodičáku a hned je vše jinak :-)) děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 1. 2010 9:22
Prosím o radu se zaúčtování vrácení dotace na lyž.výcvik (jsme ZŠ). Předpis byl - 348/691 a díky nevyčerpání musíme 2000Kč vrátit. Jak správně zaúčtovat? BV? a předpis? děkuji