Re: PS na dobu určitou-opakovaně
inspektorát vynechte, udělejte něco jiného:
máte podle dotazu podepsanou smlouvu na dobu určitou od 1.1. do 31.3., přesto, že zam-tel porušil ust. 39/2 ZP.
V souladu s odst. 5) téhož § oznamte písemně zaměstnavateli, že při sjednání této nové PS nebyly dodrženy podmínky určené § 39 ZP, proto trváte na tom, aby Vás dále zaměstnával i po uplynutí sjednané doby, a zde pak platí, že PP byl sjednán na dobu neurčitou.
Pokud by Vás chtěl potom vyhodit, může tak učinit pouze z důvodů uvedených v § 52 a máte šanci alespoň na odstupné.
Písemné oznámení zaměstnavateli musíte podat a doručit před uplynutím sjednané doby, tedy před 31.3.2010.
Když to uděláte takto, tak uvidíte, že to s ním "flákne vo parkety".
Re: PS na dobu určitou-opakovaně
A co když jsou vymezeny zvláštní provozní důvody .. u zaměstnavatele. Navíc pokud zaměstnavatel nebude akceptovat oznámení, musíte se neplatnosti dovolat u soudu. Platný je i takový úkon, pokud se dotčený nedovolá neplatnosti žalobou u soudu. Samozřejmě při porušení by zaměstnavatel dostal pokutu od IP. Neznáme všechny podrobnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
12. 1. 2010 11:11
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,jak dále postupovat.
Jsem u jedné firmy zaměstnána 2 roky.
Celou dobu to bylo vždy na dobu určitou,vždy jen prodlužovali smlouvu o nějaký ten měsíc dodatkem ke smlouvě.
Nyní od 1.1.2010 už jsem vyčerpala ony 2 roky,přesto jsem opět dostala smlouvu jen na dobu určitou a to na 3 měsíce,tj.do brezna thoto roku.
Mohou mě po vypršení tohoto dodatku propustit?
Nebo kam se mám obrátit o pomoc a jak dále postupovat?
Děkuji.