Prohlášení - HPP a DPP

• (neregistrovaný)

12. 1. 2010 11:25

Kde je výhodnější podepsat prohlášení - u dohody o provedení práce, kde měsíční příjem je více než 5 000, tudíž se vyplácí i daňový bonus na dítě, nebo u hlavního pracovního poměru, kde by tento bonus nebyl? Předpokládám, že by se nemohlo požádat o provedení ročního zúčtování, ale muselo by se podat daňové přiznání, ale jak je to s tím měsíčně vypláceným bonusem? Nemusel by se pak vracet? Můžete mi poradit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 1. 2010 11:27

RenataH (neregistrovaný)

Re: Prohlášení - HPP a DPP
      Nerozumím tomu, proč by neměl být v HPP bonus na dítě. Jak jste na to přišla?

• 12. 1. 2010 11:34

Dasa (neregistrovaný)

Myslela jsem, že když je daň ze mzdy po odpočtu na poplatníka 2070,- rovna nule, tak se nemá z čeho odečíst sleva na dítě a přechází to na daňový bonus (daň se neplatí a zaměstnanci se navíc vyplácí daňový bonus 890/dítě). Třeba jsem to pochopila špatně.

• 12. 1. 2010 11:57

L. (neregistrovaný)

No to jste pochopila správně-Vám jde o to, že u DPP dostanete přímo daňový bonus (takže jako by se vám zvýší odměna) a u hlavního PP byste nedostala třeba přímo jako by daňový bonus, ale zase byste ho dostala formou slevy na dani, tzn. že ta čistá mzda by byla také o tuto částku navýšena. Pochopila jsem Vás správně, jinak už mě nenapadá, co tím jiného myslíte, protože u HPP pokud podepíše prohlášení, tak daň. zvýhodnění na dítě lze samozřejmě uplatnit.

• 12. 1. 2010 12:03

Dasa (neregistrovaný)

děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).