Re: Prohlášení - HPP a DPP
Myslela jsem, že když je daň ze mzdy po odpočtu na poplatníka 2070,- rovna nule, tak se nemá z čeho odečíst sleva na dítě a přechází to na daňový bonus (daň se neplatí a zaměstnanci se navíc vyplácí daňový bonus 890/dítě). Třeba jsem to pochopila špatně.
Re: Prohlášení - HPP a DPP
No to jste pochopila správně-Vám jde o to, že u DPP dostanete přímo daňový bonus (takže jako by se vám zvýší odměna) a u hlavního PP byste nedostala třeba přímo jako by daňový bonus, ale zase byste ho dostala formou slevy na dani, tzn. že ta čistá mzda by byla také o tuto částku navýšena. Pochopila jsem Vás správně, jinak už mě nenapadá, co tím jiného myslíte, protože u HPP pokud podepíše prohlášení, tak daň. zvýhodnění na dítě lze samozřejmě uplatnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 1. 2010 11:25
Kde je výhodnější podepsat prohlášení - u dohody o provedení práce, kde měsíční příjem je více než 5 000, tudíž se vyplácí i daňový bonus na dítě, nebo u hlavního pracovního poměru, kde by tento bonus nebyl? Předpokládám, že by se nemohlo požádat o provedení ročního zúčtování, ale muselo by se podat daňové přiznání, ale jak je to s tím měsíčně vypláceným bonusem? Nemusel by se pak vracet? Můžete mi poradit?