Re: student dalkove - OSVČ
presne tohle jsem zjistovala pro jednu slecnu znamou, na zdravotni pojistovne mi rekli,ze se nebere ohled na to, zda studuje denne ci dalkove,ale ze tam ma nahlasenou hlavni cinnost a pokud chce vedlejsi,mela by to co nejdriv jit zmenit - tak jsem ji tam poslala s potvrzenim ze skoly,aby si cinnost zmenila na vedlejsi - neuspela, pry jako dalkař nemuze mit vedlejsi cinnost...tak ted tomu nerozumim taky..do tel.mi operator rekne to, a na prepazce ji reknou ono...
na socialce mi rekli,ze ma nahlaseno,ze je nezaopatrene dite,ale pokud studuje dalkove,ma smulu a zalohy musi platit...
delam ucto jen pro akciovky a s.r.o., tak s osvc nemam moc zkusenosti, ale prijde mi to jak v blbšuli, kazdej tvrdi neco jinyho, ale podle toho zakonu (ta vyjimka) bych to taky tipla, ze dálkaři maji holt smulu. Pritom nase externi ucetni mi tvrdi, ze nebude na socialnim platit ani zalohy, ale ani nic z vydelku, coz mi prijde jako blbost, protoze kazdy prece musi z vydelku neco zaplatit ne? Pritom me podle toho prehledu na OSSZ vyslo, ze by mela zaplatit 3500kc z jejiho vydelku, ale prej nebude platit nic, no nevim..necham se prekvapit,az to tam donese, co ji reknou :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 1. 2010 12:22
dobry den,pokud dalkove studuji VŠ, muzu mit OSVČ jako vedlejsi cinnost? v diskuzich jsem nasla, ze ano, ze do 26let jsem nezaopatrene dite,ale v zakone §21 pisou vyjimku, ze to pro dalkare snad neplati, tak ted nevim? moc zakonum nerozumim..