Generální plná moc - fú nechce přijmout

• (neregistrovaný)

12. 1. 2010 17:04

Zdravím,
    u FÚ Praha-západ zastupuji dvě s.r.o., nyní mi chce správce zrušit zastupování jedné z nich s ohledem na paragraf níže:
    § 11 Vyloučení ze zastupování
    (1) Správce daně je oprávněn k daňovému řízení nepřipustit nebo z daňového řízení vyloučit též zástupce, pokud by došlo ke střetu se zájmy zastupovaného nebo ke střetu zájmů daňových subjektů v daňových věcech zastupovaných týmž zástupcem.
    (2) Je-li zástupcem daňový poradce nebo právnická osoba, která oprávněně vykonává daňové poradenství nebo advokát (dále jen "daňový poradce") 7a), nemůže ho správce daně vyloučit z podání daňového přiznání nebo hlášení a podání řádných a mimořádných opravných prostředků proti rozhodnutí správce daně, i když by jinak byly splněny podmínky pro vyloučení podle odstavce 1.
    (3) Není-li zástupcem daňový poradce, a NEJDE-LI O SPOLEČNÉHO ZÁSTUPCE, může zástupce zastupovat současně u jednoho správce daně pouze jeden daňový subjekt, nejde-li o osoby blízké nebo osoby, které vykonávají činnosti nezbytné pro plnění daňových povinností u osob, nad nimiž vykonávají kontrolu7b).

Nevíte, co znamená termín SPOLEČNÝ ZÁSTUPCE?
    dĚKUJI J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 1. 2010 19:42

alen1 (neregistrovaný)

Re: generální plná moc - fú nechce přijm
      Společný zástupce - v případě, že několik dańových subjektů učinilo společné podání nebo vystupují společně v téže věci, popř. jsou spoluvlastníky jedné věci - pak jsou povinni si ustanovit společného zástupce.

Správce daně vás jako zástupce může vyloučit (neruší vám plnou moc) pokud "něco jiného říkáte vy a něco jiného zastupovaný",pak platí to, co řekne daňový subjekt.

• 13. 1. 2010 13:39

j. (neregistrovaný)

Re: generální plná moc -opravdu nepřijme
      Tak bohužel, není to tak jak říkáte, volala jsem i na metodické oddělení Finančního ředitelství, mohla bych zastupovat dvě FO, pokud by to byly blízké osoby, jinak nelze, pokud nejsem daňový poradce. Živím se účetnictvím 30 let a správce z FÚ mi řekl, že jsem "neprofesionál", takže mi vezme pouze jednu plnou moc. Pokud by druhé sro spadalo pod jiný FÚ, pak není problém. Nikde mi nebyli schopni říct, k čemu je toto omezení dobré.

• 13. 1. 2010 20:46

alen1 (neregistrovaný)

Re: generální plná moc -opravdu nepřijme
      Úplně jednoduše, pro zastupování ohledně daní - daňový poradce, co by pak dělali, kdybyste klienty jako "laici" zastupovali vy :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).