Re: generální plná moc - fú nechce přijm
Společný zástupce - v případě, že několik dańových subjektů učinilo společné podání nebo vystupují společně v téže věci, popř. jsou spoluvlastníky jedné věci - pak jsou povinni si ustanovit společného zástupce.
Správce daně vás jako zástupce může vyloučit (neruší vám plnou moc) pokud "něco jiného říkáte vy a něco jiného zastupovaný",pak platí to, co řekne daňový subjekt.
Re: generální plná moc -opravdu nepřijme
Tak bohužel, není to tak jak říkáte, volala jsem i na metodické oddělení Finančního ředitelství, mohla bych zastupovat dvě FO, pokud by to byly blízké osoby, jinak nelze, pokud nejsem daňový poradce. Živím se účetnictvím 30 let a správce z FÚ mi řekl, že jsem "neprofesionál", takže mi vezme pouze jednu plnou moc. Pokud by druhé sro spadalo pod jiný FÚ, pak není problém. Nikde mi nebyli schopni říct, k čemu je toto omezení dobré.
Re: generální plná moc -opravdu nepřijme
Úplně jednoduše, pro zastupování ohledně daní - daňový poradce, co by pak dělali, kdybyste klienty jako "laici" zastupovali vy :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 1. 2010 17:04
Zdravím,
u FÚ Praha-západ zastupuji dvě s.r.o., nyní mi chce správce zrušit zastupování jedné z nich s ohledem na paragraf níže:
§ 11 Vyloučení ze zastupování
(1) Správce daně je oprávněn k daňovému řízení nepřipustit nebo z daňového řízení vyloučit též zástupce, pokud by došlo ke střetu se zájmy zastupovaného nebo ke střetu zájmů daňových subjektů v daňových věcech zastupovaných týmž zástupcem.
(2) Je-li zástupcem daňový poradce nebo právnická osoba, která oprávněně vykonává daňové poradenství nebo advokát (dále jen "daňový poradce") 7a), nemůže ho správce daně vyloučit z podání daňového přiznání nebo hlášení a podání řádných a mimořádných opravných prostředků proti rozhodnutí správce daně, i když by jinak byly splněny podmínky pro vyloučení podle odstavce 1.
(3) Není-li zástupcem daňový poradce, a NEJDE-LI O SPOLEČNÉHO ZÁSTUPCE, může zástupce zastupovat současně u jednoho správce daně pouze jeden daňový subjekt, nejde-li o osoby blízké nebo osoby, které vykonávají činnosti nezbytné pro plnění daňových povinností u osob, nad nimiž vykonávají kontrolu7b).
Nevíte, co znamená termín SPOLEČNÝ ZÁSTUPCE?
dĚKUJI J.