Založení eshopu

• (neregistrovaný)

3. 8. 2011 20:46

Dobrý den, měla bych dotaz co se týká založení eshopu. Jaké jsou podmínky, co všechno je k tomu potřebu, co vše na nich musí být uvedeno... V současné době již pracuji jako osvč ale v jiném oboru a eshopem si chci jen tzv. přivydělat. živnostenské oprávnění mám, musím i přesto založení eshopu nahlásit na živnostenském úřadě? Můžou se u eshopu také uplatňovat výdaje paušálem? Vzhledem k tomu, že již pracuji na ičo, tak mám svoji číselnou řadu faktur. U eshopu budu vystavovat také faktury. Mohu si tam vystavovat faktury s jinou číselnou řadou aby se mi obě činnosti nemíchaly dohromady?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 8. 2011 15:22

Sly (neregistrovaný)

Měl jsem pro Vás rozepsanou dlouhou odpověď, ale multifunkční myš vzala za své... takže stručně z dlouholetých zkušeností.

- náklady nejsou stokoruny ani pár tisícovek!
      - levný shop bez reklamy, katalogu, srovnavacu (jsou placené) = minimální návstevnost => 1-1.2% obj z počtu návštěvníku (dle sortimentu).. je ztráta času, nervů, peněz a věnovaného úsilý
      - zivnosták stačí
      - údaje o firmě, obchodní/dopravní/reklamační podmínky - lze "převzít" z jiných stránek nejlépe od firmy, která má certifikát SAOP
      - faktury eshop nedělá (většinou).. použijete Váš účetní program (variabilní symbol je č. obj.), později možnost propojení obou programu (synchronizace - nazvy, ceny, sklad, objednávky)
      - berte pronajaté (měsíční platba) řešení od nějaké zkušenější firmy, vyzkoušíte si, ošaháte, později možnost dokupu modulů, úprav. Navíc mají lidi (oddělení), kteří Vám pomohou (opět placeně) s propagací, SEO atd.
      - napr. www.fastcentrik.cz, www.shopsys.cz, www.shoptet.cz

• 5. 8. 2011 10:42

Lenka (neregistrovaný)

Samozřejmě, že můžete mít novou číselnou řadu faktur. Můžete mít číselných řad kolik chcete, třeba i na každý typ výrobků extra řadu (i když to by bylo podle mě přehnané). Záleží na vás, jak vám to bude vyhovovat.

Jestli budete na e-shopu prodávat zboží, tak pokud máte už pro provozování své současné živnosti zřízený živnostenský list na prodej zboží (tuším živnost Velkoobchod a maloobchod nebo tak nějak podobně), tak je to OK a nic dalšího už na živnostenském úřadě ohledně toho zařizovat nemusíte. Pokud ho ale nemáte, měla byste si ho pořídit. Protože jestli máte živnostenský list jen na něco nesouvisející s prodejem zboží (např. na úklid), tak to nestačí.

Výdaje paušálem - budete uplatňovat dohromady za veškeré své podnikání, nejenom za to současné, ale i za e-shop. E-shop nebude jiná firma, ledaže byste si na něj udělala s.r.o. Budete OSVČ, co má 2 živnostenské listy na 2 různé činnosti, ale veškerou svou podnikatelskou činnost budete provozovat a zdaňovat dohromady pod jedním jménem, IČ a DIČ. Nejde, že byste si v přiznání k dani u současné činnosti uplatnila paušál a u e-shopu ne. Buďto paušál na oboje, nebo skutečné náklady na oboje.

• 2. 10. 2011 1:01

Atomer.cz (neregistrovaný)

Tema ohladom spravovania eshopu je prilis obsirna. Treba si precitat vela clankov a tiez vela veci si treba zazit aj osobne, cize aj neuspechy (reklama eshopu, vratenie zasielok, reklamacia tovaru, a mnoho dalsieho).

Co sa tyka samotnej tvorby eshopu, bud sa rozhodnete vytvorit si eshop na mieru, alebo budete mat eshop v prenajme (napr. u www.Atomer.cz mozete mat eshop uz od 99 Kc / mesiac). Kazde riesenie ma svoje vyhody a nevyhody.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).