Re: Daňová sleva na dítě- lze spravit ch
Není to vaše chyba, správná mzdová účetní se samozřejmě snaží vysvětlit svým ovečkám vše, na co mají nárok, ale nemůže přece za nimi běhat a vnucovat jim něco, o co oni sami nejeví zájem. pokud bude mít zájem, můžete jí to vysvětlit a pomoci jí s daňovým přiznáním za rok 2008. Ale hlavně se taky musíte ujistit, že ten její přítel v r.2008 opravdu neuplatňoval
Děkuji za odpovědi, připadám si teď trochu míň jako pako.
Vůbec se nepřipadejte jako pako :)) nebo jakkoli špatně. To není Vaše starost, zaměstnankyně si měla sama uplatnit, na co měla nárok.
Ale chápu Vás, já taky každý rok připravuju zaměstnancům Prohlášení, ještě jim udělám křížek, kde to mají podepsat a vsadím se, že polovina z nich ani neví, proč to podepisují :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2010 0:10
Naše zaměstnankyně, svobodná matka žijící se svým druhem, otcem dítěte, neuvedla v prohlášení k dani z příjmů svého syna, tak jsem logicky předpokládala, že slevu na dani uplatňuje otec. Teď se ale rozešli, a protože se nedožaduje této slevy, obávám se, že o možnosti ji uplatnit ani neví a neudělal to žádný z nich. (Vím, moje chyba, měla jsem se na to zaměřit.) Zatím jsme to neřešily, až po poradě s vámi. Pokud se mé obavy potvrdí - vím, že rok 2009 můžu snadno vyrovnat ročním zúčtováním daně. Ale ona u nás pracuje od září 2008. Dá se ještě něco dělat s rokem 2008?? Moc děkuji za vaše případné rady.