Re: Žádost na socálku vrácení popjistnéh
Ofotila jsem si vyplněný přehled, zaretušovala údaje, ofotila jako čistý a vyplnila na psacím stroji. U nás riziko posunutí možnosti kontroly taky není podstatné,když jde o 1,6 mil.....
Měla by ještě jeden dotaz když úhrn pojistného je 390.901 Kč a nemocenské a očr vyplacené zaměstnavatelem bylo 155.579 Kč tak se na sociálku zaplatil rozdíl tedy 235.322 Kč. A jak to tedy bude při opravě. Když úhrn měl být 0 tak co ten rozdíl 155.579 jak to bude na té opravě.
Protože je opakování matkou moudrosti, tak se budu citovat:
"Doporučuji vyčkat, jak dopadne kasační stížnost u NSS.
Pokud ČSSZ prohraje, tak doporučuji požádat až ve 2011, kdy bude pravděpodobně rok 2007 z hlediska daně z příjmů promlčen.
Hezký den!"
Pavel
Renato, ona také záleží na argumentaci.
Když sdělíte, že je riziko, že žádostí na OSSZ vlastně tvrdíte, že máte v nepořádku náklady 2007 a tudíž povinnost do 1 měsíce podat dodatečné DP na 2007, tak je to o něčem jiném.
I kdyby MF vydalo po 20.1. stanovisko, že samotná žádost o vrácecí není důvodem pro podání DDP, tak se o Vás bude vědět a mohou zahájit kontrolu do konce 2010.
Když nepožádáte, tak máte možnost volby podle vývoje situace.
Hezký den!
Pavel
P.S.
nemohu se připojit, to je obecné nebo jen u mne zamrzly dráty?
Dobrý den, také se připojím. Dnes jsem se setkala s názorem, že u zaměstnavatele, který je OSVć, tudíž vede daňovou evidenci, nebude nutné podávat dodatečné daňové přiznání za rok 2007, pokud vrácené pojistné bude příjmem v roce 2011 a zdaní se tedy v tomto roce.
Jiný názor jednoho daňového poradce byl, že se tato "kauza o pojistném" vůbec netýká zaměstnavatelů, kteří vedou dAňovou evidenci. Co myslíte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2010 8:45
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda někdo budete podávat žádost na sociálku o vrácení pojistného za 01-06/2007. Asi napíšete jen nějaký papír a přiložíte opravné přehledy? Ale na jakých tiskopisech? Máte s tím někdo nějakou zkušenost díky moc všem.