Máte někdo zkušenost se zam.úvěrem?

• (neregistrovaný)

13. 1. 2010 10:58

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda mi někdo poradíte,jak je to se zaměst.úvěrem. Mám zjistit vše potřebné..........tedy jaký úrok je možné dát a zdali,kdyby byl nižsí než u bank,jak se to daní zaměstnancům,jestli je nějaké časové omezení atd.
    Máte někdo prosím zkušenosti s touto problematikou?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2010 17:17

misulak (neregistrovaný)

Re: Máte někdo zkušenost se zam.úvěrem?
      Dobrý den, paní Irenko.

Naše firma v rámci zaměstnaneckých benefitů poskytovala svým zaměstnancům bezúročnou půjčku, třeba na zařízení nebo koupení bytu apod. Máme to i "uzákoněné" v kolektivní smlouvě, která se každým rokem aktualizuje.
      Zaměstnanec o půjčku požádal a po schválení této žádosti mu byla poskytnuta půjčka, ne proplacením schválené částky, ale proplacením donesených faktur od svých dodavatelů a to samozřejmě až do výše schválené půjčky. Půjčku pak pravidelně splácel ze své mzdy.
      Teď to stáhli pouze na půjčky na nezbytné sociální případy do 10.000,- Kč a to tak, že zaměstnanci je v hotovosti proplacena předem schválená půjčka a ta byla ve výplatách zaměstnancem splácena.
      A myslím si, že to zaměstnanec nedaní, pokud je to půjčka návratná a do 100.000,- ročně pro bytové účely nebo do 20.000,- na sociální případy, ale moc jistá si nejsem, to měla na starosti mzdová účtárna, já u toho účtovala jen předpis zaměstnanci a pak splátku.
      No, snad jsem aspoň trošku pomohla...

Míša.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).