Re: exekuce bez základní částky
Myslím, že správně je to na www.výplata. Protože při výpočtu exekuce odečítáte nezabavitelnou částku, zbytek nad 6930 (teď od ledna jsou ty částky jiné, nemám je teď u sebe, ale takhle ještě v prosinci)je zabavitelný bez omezení a 6930 se dělí 3.1/3 zůstane vždy zaměstnanci - to je těch 2310,-. Na druhou stranu ale , pokud to máte od exekutora písemně, tak srážejte podle jeho pokynů, ale hlavně si tu jeho písemnou odpověď k těm srážkám založte
Re: exekuce bez základní částky
Já jsem právě taky měla informace, že mu tu výplatu strhnu celou, takto jsem to i exekutorovi napsala, ale on napsal že ne, že jen ty dvě třetiny. Mail od exekutorav si vytisknu a založím. Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2010 13:34
Dobrý den,
dostala jsem exekuční příkaz na přednostní pohledávku a že mám strhávat bez základní nezabavitelné částky, protože ta je strhávána z jiného příjmu.
Na www.vyplata.cz mi kalkulačka počítá, že z čisté mzdy 18000,- je nezabavitelná částka přesto 2310,-, srážka na přednostní pohledávku 4620,- a částka zabavitelná bez omezení je 11070,-.
Když jsem se dotázala přímo exekutora, který mi příkaz zaslal, tak mi stručně napsal, že čistou mzdu vydělím 3 a při této přednostní pohledávce strhnu 2/3, tzn. 12000,-.
Nevíte, co je správně?
Děkuji, Martina