Exekuce bez základní částky

• (neregistrovaný)

13. 1. 2010 13:34

Dobrý den,
    dostala jsem exekuční příkaz na přednostní pohledávku a že mám strhávat bez základní nezabavitelné částky, protože ta je strhávána z jiného příjmu.
    Na www.vyplata.cz mi kalkulačka počítá, že z čisté mzdy 18000,- je nezabavitelná částka přesto 2310,-, srážka na přednostní pohledávku 4620,- a částka zabavitelná bez omezení je 11070,-.
    Když jsem se dotázala přímo exekutora, který mi příkaz zaslal, tak mi stručně napsal, že čistou mzdu vydělím 3 a při této přednostní pohledávce strhnu 2/3, tzn. 12000,-.

Nevíte, co je správně?

Děkuji, Martina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2010 19:47

RenataH (neregistrovaný)

Re: exekuce bez základní částky
      Myslím, že správně je to na www.výplata. Protože při výpočtu exekuce odečítáte nezabavitelnou částku, zbytek nad 6930 (teď od ledna jsou ty částky jiné, nemám je teď u sebe, ale takhle ještě v prosinci)je zabavitelný bez omezení a 6930 se dělí 3.1/3 zůstane vždy zaměstnanci - to je těch 2310,-. Na druhou stranu ale , pokud to máte od exekutora písemně, tak srážejte podle jeho pokynů, ale hlavně si tu jeho písemnou odpověď k těm srážkám založte

• 13. 1. 2010 21:29

... (neregistrovaný)

Pokud je nezabavitelná částka (zřejmě včetně 1/3 zbytku) vypočítána a dlužníkovi ponechána jiným zaměstnavatelem, měla byste exekutorovi odvádět celou dlužníkovu mzdu. V tomto určitě chtějte vše písemně, abyste se nedostala do problémů.

• 13. 1. 2010 21:39

MartinaM (neregistrovaný)

Já jsem právě taky měla informace, že mu tu výplatu strhnu celou, takto jsem to i exekutorovi napsala, ale on napsal že ne, že jen ty dvě třetiny. Mail od exekutorav si vytisknu a založím. Děkuji za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).