Re: faktura prosinec 09 EKOKOM a RWE
A to samé je i VaK, přestože odečty mají v prosinci, tak než se jim to dostane do účtárny, je leden a oni dají DUZP leden. Na školení mi bylo řečeno, že se s nima nemám hádat. Já si to dávám správně do nákladů (časově rozlišuji) a DPH podle nich, jinak ani nemůžu.
Ale EKOKOM to je lahůdka i v průběhu roku. Ty jejich odpočty záloh ze záloh a nikdo se v tom nevyzná. To je práce vždycky na půl dne. Šílený.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2010 14:36
Dobrý den,
proslia bych o názor, zda mám pravdu u těchto případů:
plyn - RWE - mají výjimku a DUZP mají při odečtu, takže na faktuře za 2/09 je DUZP 7.1.2010 - jenže podle přech.ustanovení k DPH by měli mít na faktuře rozpis DPH do 31.12.09 a v lednu, což není vůbec uvedeno, ale DPH mají 19%. My jsme navíc s nimi ukončili smlouvu k 31.12.09(a k tomu datu je i odečet). Během roku jsem vždy účtovala přes dohadné položky, ale teď při ukončení jsem chtěla změnit DUZP na 31.12.09 nebo do textu vypsat, že se jedná o plnění do 31.12.09 tak, abych mohle nárokovat DPH 19%. Teď mám doklad DUZP 7.1. a DPH 19%. Oni se se mnou nechtějí bavit, faktury se jim generují automaticky. Co s tím - vše do prosince ikdyž je DUZP leden, nebo leden a DPH 19, když má být již 20%.
Další problém EKOKOM - DUZP 7.1., rozepsáno 2 řádky:
1.10.09-31.12.09 ZD DPH 19%
1.10.09-31.12.09 ZD DPH 20%
To mi už připadá jako úplný nesmysl u plnění za IV.čtvrt.09 DPH 20%. Stajný problém jako RWE- automatické faktury .
Nikdo se se mnou moc nechce bavit a trvají si na svém.
Nemáte někdo s tímto zkušenost ?
Díky za váš názor