Faktura prosinec 09 EKOKOM a RWE

• (neregistrovaný)

13. 1. 2010 14:36

Dobrý den,
    proslia bych o názor, zda mám pravdu u těchto případů:
    plyn - RWE - mají výjimku a DUZP mají při odečtu, takže na faktuře za 2/09 je DUZP 7.1.2010 - jenže podle přech.ustanovení k DPH by měli mít na faktuře rozpis DPH do 31.12.09 a v lednu, což není vůbec uvedeno, ale DPH mají 19%. My jsme navíc s nimi ukončili smlouvu k 31.12.09(a k tomu datu je i odečet). Během roku jsem vždy účtovala přes dohadné položky, ale teď při ukončení jsem chtěla změnit DUZP na 31.12.09 nebo do textu vypsat, že se jedná o plnění do 31.12.09 tak, abych mohle nárokovat DPH 19%. Teď mám doklad DUZP 7.1. a DPH 19%. Oni se se mnou nechtějí bavit, faktury se jim generují automaticky. Co s tím - vše do prosince ikdyž je DUZP leden, nebo leden a DPH 19, když má být již 20%.
    Další problém EKOKOM - DUZP 7.1., rozepsáno 2 řádky:
    1.10.09-31.12.09 ZD DPH 19%
    1.10.09-31.12.09 ZD DPH 20%
    To mi už připadá jako úplný nesmysl u plnění za IV.čtvrt.09 DPH 20%. Stajný problém jako RWE- automatické faktury .
    Nikdo se se mnou moc nechce bavit a trvají si na svém.
    Nemáte někdo s tímto zkušenost ?
    Díky za váš názor

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 7. 2010 8:46

Konva (neregistrovaný)

Re: faktura prosinec 09 EKOKOM a RWE
      A to samé je i VaK, přestože odečty mají v prosinci, tak než se jim to dostane do účtárny, je leden a oni dají DUZP leden. Na školení mi bylo řečeno, že se s nima nemám hádat. Já si to dávám správně do nákladů (časově rozlišuji) a DPH podle nich, jinak ani nemůžu.
      Ale EKOKOM to je lahůdka i v průběhu roku. Ty jejich odpočty záloh ze záloh a nikdo se v tom nevyzná. To je práce vždycky na půl dne. Šílený.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).