DPH Slovensko

• (neregistrovaný)

13. 1. 2010 17:34

Dobrý den, mám dotaz ohledně DPH služby uskutečněné na Slovensku. Česká firma, plátce DPH v tuzemsku, uskutečnila vzdělávací kurz na Slovensku. Objednavatelem byla firma se sídlem v Čechách a s provozovnou jak v Čechách, tak i na Slovensku. Odběrateleská firma je tudíž zaregistrovaná k plátcovství DPH v Čechách i na Slovensku.
    Po provedení služby dodavatelská firma vystavila fakturu na odběratelské DIČ SKxxx s nulovou sazbou DPH s tím, že si firma na Slovensku provede samodopočet.
    Odběrateská firma však fakturu odmítla s tím, že ji chce vystavit na české DIČ, ale též s nulovou sazbou DPH, protože místem plnění bylo Slovensko.
    Daňový poradce radí, vystavit fakturu na české DIČ s nulovou DPH a podložit smlouvou o místě plnění na Slovensku. Do přiznání dát v osvobozených plněních a zahrnout v souhrném hlášení s českým DIČ.
    Můj názor je, že české firmě s českým DIČ nemohu vystavit fakturu bez dph. Prosím moc o pomoc, co s tím. Kdo máte nějakou zkušenost, prosím pomožte, protože mi nedokázali poradit ani na FU kontrolní DPH.
    Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).