Re: Exekuce - výše a pořadí srážek
Z uvedených přednostních pohledávek přišla první exekuce na výživné, tzn. odpady s advokátem čekají=nedostanou zatím nic. Od ledna se zvýšila částka normativních nákladů na bydlení z 3804 na 4597 Kč, ale prosincová výplata bude ještě počítána po staru. Srážka vychází na 5874 Kč a bude celá použita na výživné (2200+3674). Cca za 3 měsíce už budete srážet jen 2200 a zbyde tak kus srážky i na odpady s advokátem.
Program na výpočet srážky je možno stáhnout z adresy:
http://rapidshare.com/files/334825932/Srazka_ze_mzdy_2010.xls
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2010 18:29
Zaměstnanec rozveden, nežije s dětmi má čistou mzdu 12804,- Kč
Má exekuci /přednostní pohledávka/ na výživné 2200,- měsíčně a zároveň na dlužné výživné do výše 10700,-Kč .
Dále máa exekuci pro přednostní pohledávku na poplatek za komunální odpad ve výši 4216,-kč + náhrada nákadů exekuce 8508,50 Kč. Obě exekuce nabyly právní moci. Exekutorovi za komunální odpad nabyla právní moci v prosinci 2009, ze soudu na výživné nabyla právní moci v lednu 2010. Příkaz na na provedení srážek přišel první ze soudu na výživné a později od exekutora na komunální odpad.
Programem výplata.cz jsem vypočítala 6930,- nezabavitelná část mzdy 6930,-. Pro přednostní pohledávky vyšla ke sražení částka 4620 a potom je částka zabavitelná bez omezení ve výši 1254,-.
V jaké výši a jakém pořadí zaplatit srážky? To je pro mně oříšek???
Jsem si jistá, že srazím 2200,- na výživné.
- Ale co dál kolik na dlužné výživné
- kolik exekutorovi za kom. odpad
Díky už teď předem za rady, a zdravím všechny šikulky co se v této problematice orientují.
Jana