Exekuce - výše a pořadí srážek

• (neregistrovaný)

13. 1. 2010 18:29

Zaměstnanec rozveden, nežije s dětmi má čistou mzdu 12804,- Kč
    Má exekuci /přednostní pohledávka/ na výživné 2200,- měsíčně a zároveň na dlužné výživné do výše 10700,-Kč .

Dále máa exekuci pro přednostní pohledávku na poplatek za komunální odpad ve výši 4216,-kč + náhrada nákadů exekuce 8508,50 Kč. Obě exekuce nabyly právní moci. Exekutorovi za komunální odpad nabyla právní moci v prosinci 2009, ze soudu na výživné nabyla právní moci v lednu 2010. Příkaz na na provedení srážek přišel první ze soudu na výživné a později od exekutora na komunální odpad.

Programem výplata.cz jsem vypočítala 6930,- nezabavitelná část mzdy 6930,-. Pro přednostní pohledávky vyšla ke sražení částka 4620 a potom je částka zabavitelná bez omezení ve výši 1254,-.

V jaké výši a jakém pořadí zaplatit srážky? To je pro mně oříšek???
    Jsem si jistá, že srazím 2200,- na výživné.

- Ale co dál kolik na dlužné výživné
    - kolik exekutorovi za kom. odpad

Díky už teď předem za rady, a zdravím všechny šikulky co se v této problematice orientují.
    Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2010 21:50

... (neregistrovaný)

Re: Exekuce - výše a pořadí srážek
      Z uvedených přednostních pohledávek přišla první exekuce na výživné, tzn. odpady s advokátem čekají=nedostanou zatím nic. Od ledna se zvýšila částka normativních nákladů na bydlení z 3804 na 4597 Kč, ale prosincová výplata bude ještě počítána po staru. Srážka vychází na 5874 Kč a bude celá použita na výživné (2200+3674). Cca za 3 měsíce už budete srážet jen 2200 a zbyde tak kus srážky i na odpady s advokátem.

Program na výpočet srážky je možno stáhnout z adresy:
      http://rapidshare.com/files/334825932/Srazka_ze_mzdy_2010.xls

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).