Re: Průměrný výdělek - nový zaměstnanec
Náhrady nebo něco podobného počítat mu nechci, pracoval tu jen asi měsíc, ale jen jsem si teď nebyla jistá s tím, co se mi objevilo v programu při zpracování nových mezd a nerada bych dostala na budku za to, že má menší výdělek než ten minimální.
A taky bych se chtěla zeptat, ten postup s průměrem u nového pracovníka, jak popisuji ve svém dotazu - teď neberu v úvahu dohodu o provedení práce, ale nového pracovníka na hlavní pracovní poměr - jestli je takhle správný????
Moc děkuji za rady začátečnici a přeji dobrou noc... Míša.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2010 19:42
Dobrý den,
prosím ještě jednou o radu, jestli se to takhle dělá - jsem začátečnice. Sice jsem si pročítala v historii Vaše příspěvky a taky do knížek jsem se dívala, ale pro jistotou se ještě zeptám...
Máme program Pohoda. Při zakládání nového pracovníka musím při první počítané výplatě použít pravděpodobný výdělek, tedy jeho hrubý příjem (nebo čístý?) vydělím počtem odpracovaných hodin?
A pak s tímto průměrem pokračuji v dalších měsících až do nového čtvrtletí, kdy se spočítá nový průměrný výdělek z jeho výdělků z předchozího období? A tento průměrný výdělek nesmí být ale menší než minimální nebo zaručená mzda?
Ale jak je to, prosím, u pracovníka, který si u nás přivydělává na dohodu o provedení práce a je v evidenci na UP? Je na poloviční úvazek a za 3.990,- Kč měsíčně, takže i do jejich limitu se vejde, ale vychází nám tu menší průměrný výdělek, než je ten minimální, tak nevím, jestli v tom nemám někde chybu...
Moc děkuji, Míša.