Neplátce DPH a fakturace v EU v r.2010

• (neregistrovaný)

14. 1. 2010 6:59

Dobrý den, jsem neplátce DPH a vedu tedy jen evidenci příjmů a výdajů. Doslechl jsem se, že pro fakturaci na Slovensko (asi 100 Euro ročně) se musím stát plátcem DPH. Poradíte mi někdo co tedy mám udělat, jestli to má význam a jak se mi změní účetnictví? Nikde nenacházím jednoduchou, informaci.... Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2010 9:00

Sandra (neregistrovaný)

Re: Neplátce DPH a fakturace v EU v r.20
      Tím, že poskytnete služby do EU se stáváte plátcem DPH dle §94,odst.11.

• 15. 1. 2010 10:44

M. (neregistrovaný)

Dobrý den, to jsem ráda, že tento problém mám taktéž. Já jsem byla nucena zaplatit daňovou zálohu asi 165 euro jakoby zálohu na DPH a ted řeším jak udělat DPH z našich faktur ? Když nejsem plátce v ČR ale na SK ano. Prosím kdybyste něco vyzvěděl, odepište mi, termín je 25.1. Děkuji Monika

• 15. 1. 2010 13:08

annonym (neregistrovaný)

To záleží na tom, komu službu poskytujete (zda OPD ne OND) a kde je místo zd. plnění.
      Pokud poskytnete službu OPD (OPD viz. § 5 ZDPH) podle § 9 odst. 1 a příjemce je povinen daň přiznat (a to má) , pak se musíte zaregistrovat k DPH v místě sídla firmy nebo bydliště. Plátcem se stáváte dnem poskytnutí služby. V DaP uvedete do ř. 21 a v SH.
      Pokud by jste ale poskytoval službu podle § 10 - § 10k, pak se musíte řídit zákonem a podte toho určíte, kde je místo zd. plnění. Pokud je v jiném čl. státě, pak budete postupovat podle zákona daného čl. státu. V ČR tato služba bude uvedena na ř. 24.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).