Re: kdo je daň.nerezident??
Také se domnívám, že jde o daňového rezidenta. I kdyby se nejednalo o daňového rezidenta, potom zkopírováno: "Cizinci zaměstnávaní daňovým rezidentem, tj. zjednodušeně řečeno fyzickou osobou s bydlištěm, resp. právnickou osobou se sídlem na území ČR, budou zdaňováni v ČR od prvního dne nástupu do zaměstnání. Jiný režim se vztahuje na cizince, kteří vykonávají práci na území ČR pro nerezidenta, tedy zaměstnavatele se sídlem či bydlištěm v zahraničí."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2010 9:06
Dobrý den, potřebovala bych poradit, v 11/2009 jsme zaměstnávali paní na DPP, podepsala prohlášení a dala jsem jí slevu na popl. 2070,-Kč. Paní má státní příslušnost a národnost UKRAJINA, ale od roku 1996 má trvalý pobyt v ČR má zde přítele a 2 děti, podle mě je daňový rezident, ale slyšela jsem názor, že se tam posuzují i jiné věci. Poradíte mi? Děkuji