Re: FÚ Praha Jižní město nemá pokladnu
Ne ne :-) šlo mi i o to "dovolení" to zaplatit jinde. Takže díky - dám to jinou Prahu 4 .... a rovnou to tam i podám a bude. Změnou dne splatnosti docílili pouze toho, že zahltí své pokladní :-(((((((
ona byla změna i u podání???:-o))) Podle mých informací se za den podání dříve považovalo den podání kterémukoliv FÚ... abych pravdu řekla, tak jsem možnost podat u jiného nikdy nevyužila, takže ani nezjišťovala.... a nebýt změny ve dni splatnosti, bych ani nevyužila... a jak je to když tedy dám na poštu???? Taky až když dorazí na FÚ????
Nezdálo se vám to? §21 ZSDP se kromě elektronického podání nijak neměnil a věta "Podání se činí u místně příslušného správce daně a na požádání musí být přijetí podání potvrzeno" spolu s větou "Řízení je zahájeno dnem, kdy podání daňového subjektu nebo jiné osoby zúčastněné na řízení došlo příslušnému správci daně" je tam snad od nepaměti.
§ 22 Postoupení
(1) Není-li správce daně, jemuž bylo podání v daňové věci doručeno nebo platba připsána, příslušný k projednání věci a k rozhodnutí, je povinen podání neprodleně postoupit příslušnému správci daně a uvědomit o tom odesilatele.
(2) Byla-li podáním lhůta dodržena, považuje se za zachovanou i u správce daně, kterému věc byla postoupena.
z odst 2 usuzuji, že pokud 25.1. podám na jakýkoliv FÚ splnila jsem podání do 25.1.
ještě někde bývalo, že povinnost je splněna i podáním poštovnímu úřadu či jak to bylo psáno.
.... z toho co jste vypsal bych chápala, že pokud jsem dříve podávala 25. na poštu a na FÚ došlo 27. tak že jsem podala po termínu.....
Oh sorry... §14 odst.9 ZSDP:
"Lhůta je zachována, je-li posledního dne lhůty učiněn úkon u správce daně nebo podána poštovní zásilka obsahující daňové podání, popřípadě doručena čitelná datová zpráva opatřená zaručeným elektronickým podpisem na adresu elektronické podatelny správce daně."
Páč tu není zmínka o MÍSTNĚ příslušném správci daně, tak by to mělo být v pohodě, tj. podat lze včas i jinde.
tak konečně jsem se shodli :-))))
podává se stále do 25. kamkoliv (na poštu, na jiný FÚ) a zaplatit buď 2-3 dny předem, aby 25. byla částka na účtě FÚ nebo 25. na kterékoliv pokladně FÚ - z toho logicky vyplývá, že pokud půjdu na jiný FÚ s platbou, tak už tam rovnou odevzdám i DP - budou jistě rádi jak si zdokonalili zákon....
dříve jsem než na jiný FÚ šla radši na poštu a podala a zaplatila tam, teď budu kvůli té pokladně chodit na ten náhradní FÚ :-))))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2010 13:57
Dobrý den,
vzhledem ke "zkrácení" doby pro podání DP (resp. dne splatnosti) jsem si myslela, že si v pondělí 25.1. odvezu DPH na FÚ osobně a tam případnou daň zaplatím.
Teď jsem ovšem zjistila, že se FÚ přestěhoval z Petrohradské do Opatovské a tam nemají pokladnu:-o) znamená to, že jsem opravdu odkázaná na platbu bankou nebo složenkou??? nebo lze zaplatit i na jiném FÚ????
Předem velice děkuji Lucka