Rocni zuctovani

• (neregistrovaný)

14. 1. 2010 15:11

Dobry den,
    som slovak zijuci a poberajuci prijem iba v ČR. Vcera mi zamestnavatel oznamil ze koli tomu ze som cudzinec mi RZ nespravi a ze nemam koli tomu ani narok na daovy bonus z dietata. Pri podpise zmluvy som tiez podisal ziadost (ten ruzovy papier). Mozete mi prosim poradit ci naozaj ma zamestnavatel pravdu? Vopred dakujem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2010 15:22

j. (neregistrovaný)

Re: Rocni zuctovani
      Vy jste tzv. daňový nerezident - ať Vám mzdová účetní vystaví Potvrzení o zdanitelných příjmech a vy si podejte Daňové přiznání na finančním úřadě. Jinak bohužel bonus na děti nedostanete.
      Nebojte, vyplnit daň. přiznání není nic složitého.

• 15. 1. 2010 9:03

Ajka* (neregistrovaný)

Pokud dlouhodobě žije v ČR i s rodinou, pracuje tady pro českého zaměstnavatele, nemá jiné příjmy - je daňovým rezidentem a účetní RZ udělat může se vším všudy.

• 16. 1. 2010 10:27

valim (neregistrovaný)

Dakujem za odpoved, ano zijem tu s rodinou, pracujem pre ceskeho zamestnavatela a nemam ine prijmy. Len otazkou je teraz ako sa stat danovym rezidentom, alebo ako to dokazat zamestnavatelovi? Zamestnavatel mi nechce uznat cestne prehlasenie ze som danovy rezident a chce aby som si z FU doniesol potvrdenie.

• 18. 1. 2010 7:22

Ajka* (neregistrovaný)

Ano, FU vydává potvrzení o tom, že jste daňovým rezidentem.
      Já osobně bych to nepožadovala, ale pokud to Váš zaměstnavatel požaduje, nic jiného Vám nezbyde. Ale netuším, jak je v tomhle FU rychlý.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).