Přerušené studium

• (neregistrovaný)

14. 1. 2010 17:23

Dobrý den, prosím Vás, mám problém, že mám do půlky února přerušené studium a od 30.9.09 jsem evidovaná na úřadu práce, abych neplatila zdravotní pojištění. Ke konci září jsem si našla brigádu, kde mi ale strhávají 15 % daň. Bojím se zažádat o navrácení daně, kvůli tomu abych na FÚ neměla nějaké problémy. Bylo mi totiž řečeno , že Úřad práce by měl být o brigádě informován a to já jsem neudělala. Můžete mi prosím Vás poradit, jestli to mám podat ? Mockrát děkuji

Helena Králová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2010 23:00

xy5

Re: Přerušené studium
      při evidenci na úřadu práce si můžete vydělat max. 4000Kč/hrubého/měs.
      musíte to na ÚP nahlásit, že máte brigádu a každý měsíc musíte od zam-tele na ÚP dodávat potvrzení, kolik jste si vydělala ten měsíc
      pokud byste měla příjem vyšší, potom by Vás z ÚP vyřadili a jelikož nejste ani student, měla byste možná dluh na ZP (záleží, co máte sjednáno a v jaké výši máte HM/Hr.odměnu)
      pokud máte sjednaný PP nebo DoPČ, tak jste jistě nahlášená od zam-tele jak na OSSZ, tak na ZP, takže není problém dohledat, že příjem máte
      kopii, kterou Vám zam-tel dává pro ÚP, si jistě zakládá do Vašich dokladů ve firmě, tudíž je to kontrolovatelné též
      nevím, co Vás vede k tomu, že nechcete příjem na ÚP hlásit (je to protizákonné)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).