Re: kolik je pausal 60%?
Zaplatíte daň z přijmu
-pokud nemáte ŽL, tak se nejdná o podnikání
máte všechny příjmy a výdaje - to musí souhlasit
a pak z toho zaplatíte daň státu
já se Vám divím, státá všechny okrádá a y jste jeden poctíví....
co Vás vede k tomu zaplatiti daň státu??!!!!!!!!!
To nestraší to je pravda ministerstvo finananci nařidilo udělat kontrolu na aukru a vyhledvací odd. nařídilo aukru aby dle zák.poskytlo o prodejcích informace .Fú podle místa bydliště prodejce dostal seznam všeho co prodejce prodal , za kolik a kdy.
Z celkové částky vás vyměřovací odd. vyzve k podání přiznání (pokud zjistí že jsem dan.přiz .nepodal) a budou chtít vysvětlení proč jste nepodal dan.přiz. ve lhůtě .
Nevím za jaký rok to chcete přiznat,kdy jste prodával?
Za r.2009 máte čas do 31.3.2010
Dan z toho se vypočte taky podle toho co jste prodával ?nové věci za účelem zisku?
Třeba sbírka a věci osobní použitý majetek se třeba nemusí danit.
A dál daníte jen tento příjem ?nebo jinak jste jinde zaměstnán,ptám se proto že je sleva na poplatníka dále sleva na manželku atd....to vše při výpočtu lze zohlednit.
Pokud nějakých 85t. byl jediný váš příjem tak po odečtení slevy na poplatníka vyjde dan nula,ale podat přiznání stejně musíte pokud to podléhá dani (nové věci -prodej za účelem zisku).
hm to je špatný bez žl ...jak moc toho bylo (kusů? stejných?)
Vyžadal jste si už od aukra aby vám vydalo přehled jaký dostal fú je to sjetena všech věcí co jste prodal za rok ?
Tak zjistíte přesnou částku a kusů.
Co mohu poradit stát si za tvrzením že se jednalo o příležitostní prodej at ještě nemáte problém že jste podnikal bez žl (jinak by tu byl problém s živnostenskym odd. - pokuta a možná hrozba trest.stíh.neoprávněné podnikání, osobně si ale myslím že to posoudí jako příležitostní prodej ale člověk nikdy neví na koho na úřadě narazí...)
to že jste oba zaměstnáni znamená že asi sleva na poplatníka už nebude (to nevím určitě).
Nemáte doklady to chápu ,většina nakoupí třeba na burzách a tak různě prostě nemáte...hm a nedá se nějak získat ? snad někdo potvrdí že vám prodal to a to za tolik a tolik...(pozor ale aby z toho potom taky neměl platit dan)
z 75t. platit 15% dan je dost...(teda dle mého)
jako výdaje nezapomente uplatnit i provize aukru at vám to pošlou.
rozumím to je jasný ...ten žl určitě doporučuji protože to je dost 50 stejných ks to už vám řeknou podnikání za účelem zisku.
To s tím napřed jsem zkusil... (to asi neprojde na to vám řeknou a jak dlohou jste chtěl zkoušet bez žl ?-to jste měl jít udělat žl po pár kusech když jste prodal)... Máte velkou rodinu ,co kdyby jste to rozporcoval ?ale 50 kusů a ještě stejných...to je těžká rada ,hlavně z hlediska že jste v té době nikdo neměl aspon z rodiny žl.
A nejen to, pokud je podezření, že se prodává zboží, na které nemá dotyčný doklady, tak to mohou předat policii. Slyšel jsem o jednom člověku, který prodal na Akru nějaké nástroje asi za 30 tisíc, neměl na to doklady a šetřila to policie. Pak se zjistilo, že to kradl ve fabrice a prodával přes internet. Prostě oko naší státní správy vidí asi všude...
To se mi moc nezdá nebot není povinnost když si někde něco koupíte brát doklad o koupi,a třeba když koupíte na burze nebo na tržnici tak tam vám taky většinou doklad nedají.
Na aukru můžete prodávat jako jinde bez dokladů (pokud na to kupující přistoupí a koupí...).
Vaš případ o kterém jste slyšel byl asi nekomu podezřelý a udal prodejce policii a patrala kde to prodejce asi bere až vypátrala že prodejce kradl ve fabrice.
Jinak aby mohl prodávat když nemá doklad o původu - není při danění problém pokud by měl žl daní paušalem (tam právě doklady o výdajích -pořizovaci cena nepotřebuje).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2010 18:45
na aukru jsem prodal postupne zbozi ruzny asi za 85000kč
zivnostak nemam ,chci to priznat.Jaky pausal mohu uplatnit