Re: Nově podnikám
Dobrý večer,
1. ano stále se registruje k dani silniční na fin.úřadua z vlastní praxe vím, že přijímají i zpětné registrace (i třeba k tomu 1.10.2009, kdy jste začal podnikat)
2. příjmy z úřadu práce- tedy podpora v nezaměstnanosti se do daňového přiznání neuvádí a nezdaňují se
3. do daňového přiznání za rok 2009 ale musíte uvést příjmy ze zaměstnání a zálohu na daň, kterou za vás zaměstnavatel odvedl - na požádání ja zaměstnavatel povinen vystavit potvrzení o výši příjmů
´4. auto nemusíte mít vloženo do majetku firmy, můžete jej jako soukromé vozidlo používat pro účely podnikání a uplatňovat si do výdajů náhrady za ujeté km a přitom můžete mít ten vozík, to si nijak neodporuje.
Dobrý den, chci se zeptat jestli pořád platí, že k
>silniční dani se musím přihlásit na příslušném FÚ a jde
>to i zpětně?Např nyní k 1.1. 2010?Dále se chci zeptat
>jestli se příjmy z ÚP také započítávají do daňového
>přiznání. Pracoval jsem jako zaměstnanec v lednu a únoru
>2009, pak jsem byl na ÚP a od 1.10. 2009 podnikám a
>nevím jestli příjmy z úřadu práce také započítávám do
>daňového přiznání. A ještě poslední dotaz. Dostal jsem z
>ÚP dotaci na konkrétní nářadí a věci mj. na vozík
>přívěsný za auto, ale auto nemám v majetku firmy, ale
>chtěl jsem si psát jen cesťáky. Jde to a přitom mít vozík
>v účetnictví nebo bych musel mít i auto jako majetek
>firmy?Děkuji Martin Kunz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2010 20:15
Dobrý den, chci se zeptat jestli pořád platí, že k silniční dani se musím přihlásit na příslušném FÚ a jde to i zpětně?Např nyní k 1.1. 2010?Dále se chci zeptat jestli se příjmy z ÚP také započítávají do daňového přiznání. Pracoval jsem jako zaměstnanec v lednu a únoru 2009, pak jsem byl na ÚP a od 1.10. 2009 podnikám a nevím jestli příjmy z úřadu práce také započítávám do daňového přiznání. A ještě poslední dotaz. Dostal jsem z ÚP dotaci na konkrétní nářadí a věci mj. na vozík přívěsný za auto, ale auto nemám v majetku firmy, ale chtěl jsem si psát jen cesťáky. Jde to a přitom mít vozík v účetnictví nebo bych musel mít i auto jako majetek firmy?Děkuji Martin Kunz