Nově podnikám

• (neregistrovaný)

14. 1. 2010 20:15

Dobrý den, chci se zeptat jestli pořád platí, že k silniční dani se musím přihlásit na příslušném FÚ a jde to i zpětně?Např nyní k 1.1. 2010?Dále se chci zeptat jestli se příjmy z ÚP také započítávají do daňového přiznání. Pracoval jsem jako zaměstnanec v lednu a únoru 2009, pak jsem byl na ÚP a od 1.10. 2009 podnikám a nevím jestli příjmy z úřadu práce také započítávám do daňového přiznání. A ještě poslední dotaz. Dostal jsem z ÚP dotaci na konkrétní nářadí a věci mj. na vozík přívěsný za auto, ale auto nemám v majetku firmy, ale chtěl jsem si psát jen cesťáky. Jde to a přitom mít vozík v účetnictví nebo bych musel mít i auto jako majetek firmy?Děkuji Martin Kunz

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2010 21:04

Mirka.P (neregistrovaný)

Re: Nově podnikám
      Dobrý večer,
      1. ano stále se registruje k dani silniční na fin.úřadua z vlastní praxe vím, že přijímají i zpětné registrace (i třeba k tomu 1.10.2009, kdy jste začal podnikat)
      2. příjmy z úřadu práce- tedy podpora v nezaměstnanosti se do daňového přiznání neuvádí a nezdaňují se
      3. do daňového přiznání za rok 2009 ale musíte uvést příjmy ze zaměstnání a zálohu na daň, kterou za vás zaměstnavatel odvedl - na požádání ja zaměstnavatel povinen vystavit potvrzení o výši příjmů
      ´4. auto nemusíte mít vloženo do majetku firmy, můžete jej jako soukromé vozidlo používat pro účely podnikání a uplatňovat si do výdajů náhrady za ujeté km a přitom můžete mít ten vozík, to si nijak neodporuje.

Dobrý den, chci se zeptat jestli pořád platí, že k
      >silniční dani se musím přihlásit na příslušném FÚ a jde
      >to i zpětně?Např nyní k 1.1. 2010?Dále se chci zeptat
      >jestli se příjmy z ÚP také započítávají do daňového
      >přiznání. Pracoval jsem jako zaměstnanec v lednu a únoru
      >2009, pak jsem byl na ÚP a od 1.10. 2009 podnikám a
      >nevím jestli příjmy z úřadu práce také započítávám do
      >daňového přiznání. A ještě poslední dotaz. Dostal jsem z
      >ÚP dotaci na konkrétní nářadí a věci mj. na vozík
      >přívěsný za auto, ale auto nemám v majetku firmy, ale
      >chtěl jsem si psát jen cesťáky. Jde to a přitom mít vozík
      >v účetnictví nebo bych musel mít i auto jako majetek
      >firmy?Děkuji Martin Kunz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).