Re: Prosím poraďte-co zvolit DPP+1/2 úva
Pokud chcete pracovat 8 hodin denně, pak bude nejlepší kombinace 1/2 úvazku + dohoda o provedení práce. Až bude vyčerpán limit 150 hodin, změnit tuto dohodu na DPČ. Prohlášení podepsat u 1/2 úvazku. U DPP se nebude srážet soc.a zdr. pojištění.
Děkuji moc za odpověď. V tom případě, pokud dobře počítám, by vyšla u 1/2 úvazku čistá mzda 12115,-Kč a u DPP 6800 (z těch 8000 bych zaplatila 1 200,-Kč, ale ty by se mi už nikdy nevrátili, když prohlášení bude u 1/2 úvazku,že?)
A u toho DPP, já ty peníze dostanu čili 8000,-Kč na ruku a z toho to musím odvést já?
Děkuji moc
Lůca
>>>Dobrý den, moc prosím o radu.
>>>1)Mám možnost nastoupit do zaměstnání na 1/2 úvazek
>>>za
>>>12000 hrubého.
>>>2)Mám možnost současně na jiném místě pracovat na
>>>dohodu o provedení práce, vychází to za měsíc na
>>>8000,-
>>>Kč
>>>A nebo bych si mohla vybrat u této druhé možnosti DPČ
>>>(8000).
>>>Můžete mi poradit, kde bude nejlepší podepsat
>>>prohlášení (mám možnosti odpočtu na sebe a na 2
>>>děti).
>>>A jakou
>>>formu kombinace zvlolit?
>>>V současné době jsem osoba bez příjmu a platím si ZP
>>>sama.
>>>Děkujíi moc všem!
>>>Lůca
>>Pokud chcete pracovat 8 hodin denně, pak bude
>>nejlepší
>>kombinace 1/2 úvazku + dohoda o provedení práce. Až
>>bude vyčerpán limit 150 hodin, změnit tuto dohodu na
>>DPČ. Prohlášení podepsat u 1/2 úvazku. U DPP se
>>nebude
>>srážet soc.a zdr. pojištění.
>Děkuji moc za odpověď. V tom případě, pokud dobře
>počítám, by vyšla u 1/2 úvazku čistá mzda 12115,-Kč a u
>DPP 6800 (z těch 8000 bych zaplatila 1 200,-Kč, ale ty
>by se mi už nikdy nevrátili, když prohlášení bude u
>1/2 úvazku,že?)
>A u toho DPP, já ty peníze dostanu čili 8000,-Kč na
>ruku a z toho to musím odvést já?
>Děkuji moc
>Lůca
musíte si určit, u kterého zam-tele podepíšete daň.prohl., tam budete uplatňovat slevy a podle toho bude mzda v čistém
u dalšího zam-tele nesmíte podepsat daň. prohl. a tam bude daněno dle příjmu, pokud budete mít příjem nad 5000Kč (hrubého), potom bude daněno zálohovou daní (tu zam-tel také odvede)
v tomto případě si budete muset od obou zam-telů vyžádat potvrz. o zdan. př. (na zač. příštího roku) a budete muset podávat příští rok daň. přiznání na FÚ
při nepodepsaném prohl. a příjmu do 5000Kč (v hrubém) je srážková daň - ta je konečná, nejde do daň. př.
Takže pokud tomu správně rozumím, jeli DPP do 5000,-Kč je sražena srážková daň, ta se odečte z toho mého hrubého příjmu, zam-tel ji odvede a mě dá o tu část daně méně.Tu potom již nikde ten příjem do DP neuvádím?
Pokud je příjem nad 5000, - daň bude 15% zálohová, zam-tel ji srazí mě dá opět o tu daň méně a tu odvede. Takže já dostanu 4250,-Kč?
Lůca
Jak uvádí poslední příspěvek pokud všechny příjmy budou přesahovat přes 5.000,- bude se z nich srážet zálohová daň a pak si budete muset sama na FÚ udělat daňové přiznání. U všech příjmů bude sražena daň i odvody( zdr.+soc.) zaměstnavatelem. Jen u dohody o provedení práce se odvody nesráží. Nevím co známená, že vám dají peníze na ruku. Pokud máte uzavřenou DPP, musí zaměstnavatel srazit daň a nemůže vyplatit hrubou mzdu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 1. 2010 9:11
Dobrý den, moc prosím o radu.
1)Mám možnost nastoupit do zaměstnání na 1/2 úvazek za 12000 hrubého.
2)Mám možnost současně na jiném místě pracovat na dohodu o provedení práce, vychází to za měsíc na 8000,- Kč
A nebo bych si mohla vybrat u této druhé možnosti DPČ (8000).
Můžete mi poradit, kde bude nejlepší podepsat prohlášení (mám možnosti odpočtu na sebe a na 2 děti). A jakou formu kombinace zvlolit?
V současné době jsem osoba bez příjmu a platím si ZP sama.
Děkujíi moc všem!
Lůca