Re: paušál kolik a jak?
Přesně tak - v tom paušálu 80% už máte zahrnuty všechny výdaje - tedy i výdaje na auto. Ten paušál na auto lze použít v případě uplatnění skutečných výdajů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 1. 2010 12:02
Dobrý den, trochu tápu a tak se chci poradit. Manžel je osvč a v roce 2009 zaplatil silniční daň na I. čtvrtletí, auto má nezahrnuté do podnikání. Za tyto tři měsíce může tedy uplatnit paušál 4000,- za měsíc, tedy 12000,-? Vedu daňovou evidenci a za rok 2008 jsem na konci roku napsala do výdajů cestovní náhrady a pak teprve deník uzavřela a z toho jsem pak DPFO paušálem, ale letos si nejsem jistá, pokuď bych mohla uplatnit paušál na auto za to I. čtvrletí, neuváděla bych cestovní náhrady do daňové evidence tu bych jen uzavřela a paušál na auto částku 12000,- bych uvedla až v daňovém přiznání? Chceme ale uplatnit daňové přiznání paušálem 80% ( loni 60%), lze to kombinovat, výdaje paušálem + paušál na auto. Při výdajích paušálem se přeci už nesmí uplatňovat další výdaje jako soc. zdrav. pojiš., odpisy.. paušál na outo ano?? Děkuji moc za odpovědi jsem začátečník, tak se omlouvám..:-)
A ještě se chci zeptat, za r.2008 měl tedy výdaje paušálem a proto pak zrušil tu silniční daň a přestal od dubna 2009 vést knihu jízd. Já ale myslím, že by pro něho bylo výhodné kdyby silnič. daň platil a pak mohl využít paušál na auto, co vy na to? To jsme ale ještě neveděli, že to bude už letos možné :-(