Re: Krácení dovolené
každý kal. rok musíte posuzovat zvlášť
pokud by si zam-kyně o čerpání dovolené zažádala (písemně) tak, aby jí přímo navazovala na mat. dovolenou, potom by měla za r. 2009 na nepokrácený nárok D
protože o čerp. dovolené nepožádala, bude tuto D čerpat po návratu z rodič. dovolené (požádala písemně zam-tele o čerpání RD?), v tomto příp. může být tento nárok (za r. 2009) pokrácený - za nemoc+rodič. dovolenou
dovolená se krátí za 100PD + dalších 21 PD (vždy o 1/12 celor. nároku)
asi jste se dívala do neplatného zák. práce (22 PD bylo v r. 2007 zkráceno na 21 PD)
Jestli pracovala asi 2 měsíce tak jí vzniká nárok jen za to. K plnému nároku by musela odpracovat nějakých 60 dní nebo tak kolem. za každých 21 odprac. dní ji vznikne 1/12 dovolené, pokud máte tedy 2 měsíce odprac. je to 2/12 nebo 1/6 což u 20 dní nároku dělá 3,3 dne - tedy 3,5 dne dovolené. Dále, pokud má zůstatkovou dovolenou z minulého roku, tu krátíte dále po 21 dnech nemoci o 1/12 až do ukončení nemoci. Za mateřskou se dále nekrátí, ale ani nevzniká nárok. Snad si to pamatuju dobře, ještě :)
rok 2009 posuzujete samostatně, ale nárok na celou dovolenou vzniká až po odpracování 60 dnů a nebo 1/12 za každých odpracovaných 21 dní, takže pokud v roce 2009 nepracovala, zatím nemá nárok na žádnou. Doufám, že je to tak dobře, taky jsem vcelku začátečník. Snad to někdo potvrdí
děkuji mockrát,já se zmást nenechám:-)vím,že MD se bere jako odpracovaná doba a tudíž bude mít nárok na kalendářní dovolenou,ale už jsem se setkala s tolika účetními,co mi tvrdí opak,že už to neberu vážně,to pak ty výplaty některých zaměstnanců musí vypadat :-)děkuji za upozornění,že se dále krátí za každých 21 dnů,špatně jsem se podívala
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
15. 1. 2010 12:07
Prosím o kontrolu.Zaměstnankyni v roce 2008 byla krácená dovolená o 1/12,jelikož přesáhla 100 dnů nemoci,v nemoci pokračovala i do roku 2009,asi dva měsíce,poté PPM a RD.Vzniká v roce 2009 nárok na dovolenou opět 20 dnů a poté se krátí za nemoc a RD pokud v tom roce přesáhne sto dnů?Nejsem si zcela jistá,zda mi to neovlivňuje nemocenská z roku 2008,když už tam přesáhla 100 dnů a nekrátí se za každých dalších 22 dnů?