Pracovní úraz?

• (neregistrovaný)

15. 1. 2010 14:32

Dobrý den, potřeboval bych poradit, když se nám stal v práci pracovní úraz. Už jsem to všude kde jsem měl nahlásil. Teď mi přišlo z kooperativy co po mně chtějí. Můžete mi odsouhlasit jak budu postupovat, pošlu vše kooperativě, zaměstnanci dám náhradu mzdy jen za 14 dní jak je běžné a ušlý výdělek mu poté vyplatí kooperativa? děkuji moc za pomoc, setkal jsem se s tím poprvé.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2010 14:56

bepe (neregistrovaný)

Re: Pracovní úraz?
      Můžete všechno udělat sám, ale je lépe jenom vyplněné doklady poslat zpět KOO a ta zaměstnanci vše vyplatí, zdaní apod. Vy zaplatíte jenom těch 14 dní a musíte vědět, v jaké výši dostal pracovník nemocenské, to se spolu s náhradou od ušlého výdělku odčítá.
      Takže vyplníte ušlý výdělek, přiložíte bolestné, doklad o poplatku za vystavení bolestného a platí se i jízdné k lékaři v souvislosti s pracovním úrazem a dokonce i regulační poplatky. To skoro nikdo nevyužívá,protože to neví, ale KOO sdělila, že to tak je. Jsou na to na jejich stránkách tiskopisy. Vše musí být potvrzeno lékařem. Jinak postup výpočtu ušlého výdělku je určitě někde na netu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).