Odpisové skupiny 1a-2. Prosím o radu.

• (neregistrovaný)

15. 1. 2010 14:38

Dobrý den.
    Mám dotaz. Prosím o radu. Vedu DE.

V roce 2007 jsem zakoupil v bazaru (jsem druhý vlastník) vozidlo v kategorii N1. V tomto roce jsem ho zařadil do odpisové skupina 1a zrychlený.

Při vytváření uzávěrky 2009 jsem zjistil problém, že mi na rok 2010 z auta počítačový program od firmy MRP nevygeneruje žádný odpis. Začal jsem pátrat po příčině.

Včera jsem zjistil, že mám toto vozidlo zařadit do 2 odpisové sk..
    Nevím jestli jsem měl toto učinit již v roce 2008-(musel bych podat opravné DP,OSSZ,ZP) nebo až v roce 2009, což by nebyl problém. A další otázka, zda vozidlo můžu zařadit do odpisu rovnoměrného, či musím pokračovat ve zrychleném.
    Poznámka: (Platím si každý rok aktualizace počítačového programu, ale vidím, že o takové situace se asi programátoři nezajímají. Další příklad: V roce 2008 jsem pladby do fondů musel manuálně přeřazovat do 39-ost.neod. nákl., i když mi program nabízí 24-pladby do fondů-ty se ale v uzávěrce zařazují do odečit. nákl.)
    Děkuji za odpověd. Radek

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2010 14:45

Jiky (neregistrovaný)

Re: Odpisové skupiny 1a-2. Prosím o radu
      V roce 2008 jste měl převést auto ze skupiny 1a do 2 odpisové skupiny a zůstatkovou cenu přepočítat.

• 15. 1. 2010 14:47

Jiky (neregistrovaný)

Pokud byly odpisy zrychlené, pokračujete ve zrychlených.

• 15. 1. 2010 15:32

Radek1 (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Daň bude stejná, ale moc radost z toho nemám-podávat opravné DP,OSSZ,ZP.
      Ještě jednou díky Radek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).