Re: Odpisové skupiny 1a-2. Prosím o radu
Děkuji za odpověď. Daň bude stejná, ale moc radost z toho nemám-podávat opravné DP,OSSZ,ZP.
Ještě jednou díky Radek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 1. 2010 14:38
Dobrý den.
Mám dotaz. Prosím o radu. Vedu DE.
V roce 2007 jsem zakoupil v bazaru (jsem druhý vlastník) vozidlo v kategorii N1. V tomto roce jsem ho zařadil do odpisové skupina 1a zrychlený.
Při vytváření uzávěrky 2009 jsem zjistil problém, že mi na rok 2010 z auta počítačový program od firmy MRP nevygeneruje žádný odpis. Začal jsem pátrat po příčině.
Včera jsem zjistil, že mám toto vozidlo zařadit do 2 odpisové sk..
Nevím jestli jsem měl toto učinit již v roce 2008-(musel bych podat opravné DP,OSSZ,ZP) nebo až v roce 2009, což by nebyl problém. A další otázka, zda vozidlo můžu zařadit do odpisu rovnoměrného, či musím pokračovat ve zrychleném.
Poznámka: (Platím si každý rok aktualizace počítačového programu, ale vidím, že o takové situace se asi programátoři nezajímají. Další příklad: V roce 2008 jsem pladby do fondů musel manuálně přeřazovat do 39-ost.neod. nákl., i když mi program nabízí 24-pladby do fondů-ty se ale v uzávěrce zařazují do odečit. nákl.)
Děkuji za odpověd. Radek