Re: Ukončení PN a ukončení pracovního po
No tak to teda nevím, jestliže dostal výpověď, tak platí § 53
(2) Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do
výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
Ano. xy má pravdu, omlouvám se za chybnou odpověď.
Ano, je to tak, že dostal výpověď z organizačních důvodů. Výpovědní lhůta mu končila 30.11. Ten den už byl placen průměrem, byl doma pro nedostatek práce, ve 13:00 hodin si byl vyřidit výstupní záležitosti (pracovní dobu máme do 14:00) a pak si zpětně k 30.11. přinesl neschopenku. Pracovní poměr mu tedy ukončíme po ukončení pracovní neschopnosti. Nemá tam k uplynutí žádný zbytek výpovědní lhůty. Otázka ale je, k jakému datu mu pracovní poměr ukončit. Jestli ke dni ukončení pn nebo až ke dni, který lékař uvádí jako schopen práce od ?
Je to složitější o to, že on tvrdí, že se mu ještě v sídle společnosti stal před opuštěním pracovní úraz.Uvedl, že se mu pracovní úraz stal při odchodu ze společnosti, tedy před koncem pracovní doby posledního dne výpovědní lhůty. My jsme pracovní úraz neuznali,je to nesmysl,on ale marodil a teď ukončil pn. A já si nejsem jistá, kdy tedy pracovní poměr ukončit, jak jsem psala výše.
No já bych to teda vyhodnotila tak, jestliže tedy na poslední den výpovědní lhůty má nemoc, potom tento den je už tzv. ochr. doba a tak tento den by po skončení PN měl teoreticky odpracovat cca tu hodinu, protože určitě jste mu část směny propplatili. Takže já osobně bych prac. poměr ukončila následujícím dnem po skončení PN.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 1. 2010 15:39
Dobrý den.
Mám tady problém, se kterým si nevím rady. Zaměstnanec dostal výpověď a v poslední den výpovědní lhůty přišel s PNkou. Následně ukončil PN za 14 dní. Nevím teď, kdy mu ukončit pracovní poměr. Jestli v den ukončení PN nebo v den, který lékař uvádí jako den, který je práce schopen od?
Prosím o radu.
Děkuji.